El consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana destinarà més de 147.000 euros a Cal Sinén

Durant el 2018 es museïtzarà el centre d'interpretació, s'adequarà la primera planta i s'habilitarà un aparcament per consolidar-lo com a punt de referència pels visitants

0
565
Imatge de la zona del mirador de Cal Sinén, a l'estany d'Ivars i Vila-sana
El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana destinarà durant el 2018 més de 147.000 a la millora de Cal Sinén, l’antiga masia que es va rehabilitar i que ha d’esdevenir un centre d’interpretació i acollida de visitants. Per una banda, s’invertiran 37.000 euros en la climatització de l’edifici que es farà través d’un sistema sostenible de geotèrmia. Així mateix, es destinaran 50.000 euros al disseny d’audiovisuals i panells informatius que s’ubicaran a la planta baixa per a informació de la història i projecte de recuperació de l’estany. També s’ha previst fer un aparcament amb diners del projecte Ponent Actiu i la Diputació de Lleida destinarà 60.000 euros per ubicar un ”espai diàfan” a la primera planta on es podrà servir begudes i menjar. L’estany ha rebut aquest any al voltant de 40.000 visitants, una xifra similar a la dels anteriors però que apunta a un lleuger creixement.
El president del Consorci de l’estany i de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha remarcat que la voluntat de les institucions que es fan càrrec de l’estany és la de mostrar el ”compromís” amb Cal Sinén perquè esdevingui ”l’element de referència” d’aquest espai recuperat i reuneixi les condicions necessàries per fer l’acollida i informació dels milers de visitants que hi van cada any.

Al llarg del 2018, el Consorci també té previst continuar treballant en l’adequació del Pla d’Usos i Gestió de l’estany d’Ivars i Vila-Sana, ja que l’actual és de fa més de deu anys i cal adaptar-lo a la nova realitat d’aquest espai recuperat.

FER UN COMENTARI