Arrenca la 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa

El president de la Generalitat inaugura el certamen posant en valor els pagesos joves i les dones

Societat Civil Catalana (SCC) ha demanat aquest dissabte canviar el nom de Sabino Arana d’un dels carrers de Barcelona pel de Rosa Parks en un acte simbòlic amb una cinquantena de simpatitzants que ha consistit a tapar una de les plaques actuals de la via amb un cartell de l’activista nord-americana i lluitadora emblemàtica pels drets civils. El president de SCC, Josep Ramon Bosch, ha titllat Sabino Arana de “racista, supremacista i masclista que ni a Barcelona, Catalunya ni Espanya té cabuda” i ha afirmat que el “discurs de l’odi no pot estar present” al carrer. Bosch ha reivindicat Parks, que es va negar a cedir a un home blanc el seient en un autobús el 1955, com l'”autèntica representant de la lluita contra el racisme i el supremacisme”.
Bosch ha demanat als candidats a l’alcaldia de Barcelona que retirin el nom de Sabino Arana i el canviïn pel de Rosa Parks i ha assenyalat que presentaran una petició formal al consistori. “Quan hem tingut notícies de l’assassinat per motius d’odi racial a Nova Zelanda, el discurs del supremacisme no pot estar present”, ha condemnat.

El president de SCC s’ha referit a Sabino Arana com un “personatge nefast” que representa una “ignomínia” per als catalans, els bascos i els espanyols i ha afirmat que el “testimoni” del discurs supremacista l’han portat polítics com, ha citat concretament, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i n’ha llegit afirmacions que els ha atribuït. També ha fer referència a Pere Rossell, diputat d’Esquerra Republicana al primer Parlament de Catalunya.

Després de la intervenció de Bosch davant els mitjans de comunicació, membres de Societat Civil Catalana han enganxat un cartell amb el nom de Rosa Louise Parks damunt d’una de les plaques que assenyalen que aquesta via que connecta l’avinguda de la Diagonal amb Gran Via de Carles III és la de Sabino Arana. “No tenim intenció de fer malbé cap placa i per això l’enganxem amb foam, perquè es pugui retirar”, ha puntualitzat Bosch. Precisament pocs segons després d’enganxar-lo, el cartell amb el nom de Rosa Parks s’ha despenjat. “Sabino Arana resisteix”, ha bromejat Bosch, mentre un membre de l’entitat tornava a col·locar el cartell.