La 7a edició de la First Lego League se centra en el cicle humà de l’aigua

El concurs de robòtica aplega enguany 273 alumnes de 31 escoles i instituts, amb la participació, per primer cop, d'Andorra

Un total de 273 alumnes de 31 escoles i instituts de les comarques de Ponent, Barcelona, Tarragona, Castelló, Saragossa i, per primer cop, del Principat d’Andorra, han participat aquest dissabte, 24 de febrer, en la fase territorial de la First Lego League i la Junior First Lego al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), sota la coordinació de l’Escola Politècnica Superior (EPS). Els joves d’entre 10 i 16 anys s’han enfrontat al repte d’Hydro Dynamics, i els júnior, d’entre 6 i 9 anys, a l’Aqua Adventure; tots dos sobre el cicle humà de l’aigua i els problemes de gestió d’aquest recurs natural. A més del projecte científic, han hagut de construir i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia de Lego per resoldre les missions del Joc del Robot, en tres rondes de dos minuts i mig.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), Francesc Giné, han obert les competicions de la fase territorial. El paer en cap ha remarcat que aquest concurs de robòtica té dues vessants: d’una banda conjuga ciència i diversió, mostrant que aprendre ciència també és divertit, i de l’altra, fomenta l’interès per les vocacions científiques i tecnològiques entres els alumnes.

Els guanyadors d’aquesta fase tindran accés a la Gran Final de la First Lego Espanya, que se celebrarà a Logronyo els dies 10 i 11 de març. Els tornejos internacionals als quals podran anar els equips espanyols en el Repte ‘Hydro Dynamics’ són el World Festival de Detroit (Estats Units), a l’abril; el FIRST LEGO League Open Invitational Central Europe, a Debrecen (Hongria), al maig; el FLL Razorback Invitational d’Arkansas (Estats Units), també al maig; i el FIRST LEGO League Estonian Open – Tallin (Estònia), al juny.

ACN