Maldà tanca els parcs i espais municipals per l’increment de casos de covid-19

El poble, de 237 habitants, supera els 19.000 punts de risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus és de 2,52

Interior del Bar Centro de Maldà, sense clients, pel tancament forçat per les restriccions contra la covid-19. ACN

L’Ajuntament de Maldà (Urgell) ha tancat parcs i espais municipals com ara el local cultural arran de l’increment de positius de covid-19 registrats els darrers dies a la població, que té 25 casos actius. Així mateix, el Bar Centro també ha decidit tancar “per prevenció sanitària”.

A la vegada, des del consistori han demanat als veïns evitar al màxim les interaccions socials per “trencar les cadenes de transmissió”, segons ha explicat l’alcaldessa Anna Salla. Des de l’Ajuntament també recomanen als veïns efectuar els tràmits de forma telemàtica. Actualment, Maldà, amb 237 habitants, té un risc de rebrot de 19.502,16 punts i una velocitat de propagació del virus de 2,52. En els darrers 14 dies s’han diagnosticat al poble 17 nous positius.

Salla ha explicat que molts contagis s’han donat en l’àmbit familiar i que el brot al municipi és de transmissió comunitària. L’alcaldessa es mostra preocupada perquè són una localitat petita i tenen un índex alt de casos, cosa que ha disparat les dades epidemiològiques al municipi, però confia que la situació anirà arremetent ja que s’han “adoptat mesures i s’està fent seguiment i un control dels contactes” per evitar la propagació de la malaltia.