Dos detinguts a Torregrossa per un cultiu interior de marihuana amb prop de 2.000 plantes

Els mossos també els acusen de punxar la llum per endollar-hi les làmpades i equips d'aire condicionat per la plantació

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un home de 31 anys i una dona de 30, veïns de Torregrossa (Pla d’Urgell) i nacionalitat espanyola, per ser els suposats responsables d’un cultiu interior de marihuana on hi havia 1.998 plantes. A banda d’un delicte contra la salut pública, la policia també els acusa de defraudació de fluid elèctric ja que tenien la llum punxada per subministrar les làmpades i equips d’aire condicionat de la plantació. La investigació es va iniciar a finals d’abril arran d’un incendi en una caixa de comptadors del carrer Barceloneta del municipi on tot apuntava que podia haver estat provocat per una connexió fraudulenta a la xarxa.

Davant la possibilitat que l’incendi de l’abril estigués relacionat amb una plantació de marihuana ‘indoor’ es va obrir una investigació que va permetre constatar que el cultiu es trobava en una casa situada al mateix carrer on va tenir lloc. Dimarts passat es va detenir a la parella com a suposats responsables de la plantació. L’endemà es va fer una entrada i perquisició a la casa on es van intervenir 1.988 plantes de marihuana, 305 grams de cabdells de marihuana assecats, material fitosanitaris per afavorir el creixement de les plantes i una bàscula de precisió.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran dissabte a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.