Tradicional cantada de les caramelles amb motiu del Diumenge de Pasqua a Tàrrega

L'entitat ha sortit al carrer per interpretar les cançons tradicionals del Diumenge de Pasqua

Com cada Diumenge de Pasqua, Tàrrega ha reviscut avui la tradició cantada de les caramelles. Les veus de la Coral Infantil Mestre Güell han estat les encarregades un any més d’interpretar les cançons tan típiques d’aquesta data.

La comitiva ha recorregut diversos punts de la ciutat per encomanar al públic els sons alegres de les caramelles. L’itinerari ha tingut com a punt de sortida i arribada la plaça del Carme, amb aturades al carrer Agoders, l’Església de Fàtima, l’Església del Carme o la Plaça Major entre altres.

És costum que els infants cantaires interpretin les caramelles als feligresos que surten de missa, com a Tàrrega de fa anys. A la capital de l’Urgell també ha arrelat la tradició que els petits visitin les dues llars d’avis de la ciutat (Residència Sant Antoni i Residència El Carme) per oferir les seves cançons als més grans, esdevenint una emotiva trobada intergeneracional. Com a novetat, la comitiva de petits i grans ha estat acompanyada per primera vegada pel nou grup de grallers targarí Corral Nou.

La Coral Infantil Mestre Güell es fundà l’any 1963 amb la voluntat precisament de difondre les caramelles. L’Ajuntament de Tàrrega dóna suport a la preservació d’aquesta expressió de cultura popular.