Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Plataforma per la Llengua i el Moviment Franjolí repartiran agendes en català

Avatar photo

L'ONG de català posa en marxa una campanya de donatius per fer-les arribar a tots els alumnes de les escoles i instituts franjolins

L’alumnat de les escoles de la Franja de Ponent podrà tenir novament una agenda escolar en llengua catalana. La Plataforma per la Llengua, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga tenen previst editar les ‘Agendes de la terra’ per als alumnes de primària i de secundària. La voluntat és editar-ne enguany 4.000 exemplars, per bé que aquesta vegada els impulsors han posat en marxa una campanya de captació de recursos per finançar el projecte. Per aconseguir que arribin el màxim nombre d’exemplars a les escoles de la Franja i garantir que cap alumne es quedi sense el seu, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya de donatius per ajudar a finançar aquest projecte. Per cada aportació de 5 euros, es podrà enviar una agenda més a les escoles de la Franja.
Així, les persones que ho vulguin poden fer les seves aportacions entrant al web de la Plataforma per la Llengua. Aquests donatius serviran perquè els infants i joves facin servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia i per dignificar el català a l’àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Les agendes, editades i maquetades per l’Associació Agendes de la Terra, proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu diferents dates de l’àmbit lingüístic català i d’afavorir la inclusió de dades referencials de la Franja, com ara els mapes comarcals, referències a autors franjolins o la toponímia pròpia i correcta. Entre les novetats, hi ha el decàleg ‘Una llengua viva és una llengua que es parla’ i el calendari escolar i festiu adaptat a l’administració aragonesa.

L’any passat les entitats van repartir 3.500 agendes que, amb la col·laboració de les associacions de pares i mares, van arribar a l’alumnat amb total normalitat i van significar un pas cap a la normalització del català, la llengua pròpia del territori.

El català és la llengua pròpia de les comarques de la Franja, i ha de ser un patrimoni a conservar per part dels pares, les mares, les escoles i l’Administració, segons defensen les entitats promotores de la iniciativa. D’aquesta manera, defensen que els nens i nenes poden fer servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia, cosa que possibilita dignificar aquesta llengua en l’àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A punt la programació musical del mes d’agost de l’Auditori Pau Casals

Notícia següent

Baixa el percentatge de conductors que supera la velocitat de circulació permesa a Reus

Notícies relacionades