Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Joan Talarn assegura que la capitalitat de Cervera ha reforçat Ponent com un dels referents culturals dels Països Catalans

Avatar photo

El president de la Diputació de Lleida ha assistit a la cloenda de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 

El president de la Diputació de Lleida ha assistit a la cloenda de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest vespre en l’acte de cloenda de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, celebrat al Gran Teatre de la Passió i que ha estat presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga.
Talarn i Vilallonga, acompanyats pel paer en cap de Cervera, Ramon Augé; pel director de l’associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; i per l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, han pogut gaudir de la representació de ‘#Bachendansa’, l’espectacle que ha clos la capitalitat de Cervera i mitjançant la qual s’han transmès conceptes com ara el territori, la tradició i la cultura.

En el seu parlament, Talarn ha remarcat que “una capitalitat cultural no s’improvisa, com tampoc s’atorga per atzar. I, en el cas de Cervera, hi trobem un pòsit cultural de molts anys”, ben visible en la seva activitat musical, com en el Curs Internacional de Música Emili Pujol, i en manifestacions cívic-culturals com l’Aquelarre, el Festival de Pasqua o la Passió.

El president de la Diputació ha volgut posar en valor el fet que la creació d’un esdeveniment col·lectiu com una capitalitat cultural adreçat a tot el domini cultural català és, “a banda d’un gran encert, una necessitat de país que no compta amb l’estabilitat que proporcionen les estructures polítiques d’un Estat”, i que s’ha de sobreposar a les traves imposades per un Govern espanyol que “menysprea pobles i cultures, que empresona, sanciona i persegueix els nostres representants polítics i civils”.

Per tot plegat, Talarn ha acabat felicitant Cervera per una capitalitat cultural que s’ha materialitzat en dos-centes accions i que han servit per “posicionar, encara més, la ciutat, la comarca i les terres de Lleida com un dels referents culturals dels Països Catalans”. L’espectacle ‘#Bachendansa’, que fusiona la música barroca i la dansa contemporània, neix del treball conjunt de la Jove Companyia de l’escola de Dansa Montse Esteve i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb la direcció musical de Jordi Castellà. ‘Els concerts de Brandenburg 3 i 5’ de Johan Sebastian Bach són la base de l’obra, que es va preestrenar el passat estiu a Guissona i Sant Guim de Freixenet. ‘#Bachendansa’ representa l’esperit de la capitalitat cultural, ja que aposta per reforçar conceptes com el territori, la producció pròpia, la multidisciplinarietat i el diàleg contemporani.

Cervera s’acomiada així d’un any cultural que ha comptat amb una programació molt extensa on ha primat la producció rica, diversa, inclusiva, participativa, crítica i reflexiva. La distinció ha servit també per posar en valor el talent local, amb el qual s’ha reivindicat el territori, s’ha reconegut la seva potencialitat cultural i creadora i s’ha generat orgull de pertinença. Cervera, que ha estat fins ara la ciutat més petita que ha rebut el títol de Capital de la Cultura Catalana, passa el relleu a El Vendrell per a l’any 2020.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El carrer Smith recupera l’aparcament en línia entre Pere Martell i Jaume I

Notícia següent

La grossa de Nadal reparteix 360 milions d’euros a Salou

Notícies relacionades