Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Aitona estrena una nova ruta dedicada a Robert Capa

Avatar photo

El recorregut es presentarà oficialment el pròxim diumenge 21 de novembre i resseguirà les passes del cèlebre fotògraf de guerra per Aitona durant l’ofensiva republicana de 1938

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit aquest dijous 4 de novembre al migdia l’acte de
presentació de “Robert Capa a Aitona”, la nova ruta de descobriment del patrimoni paisatgístic i històric del municipi que aquest 2021 impulsa l’Ajuntament d’Aitona amb l’objectiu de seguir nodrint el projecte de Fruitruisme de nou contingut.

A la roda de premsa hi han intervingut l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; i Joan Ramón González, coordinador del projecte de la Ruta de Robert Capa a Aitona.

La ruta “Robert Capa a Aitona” forma part del catàleg de rutes de Fruiturisme i es tracta d’un recorregut de gran valor estratègic per a seguir avançant en la consolidació turística d’Aitona.

“Vull donar les gràcies a totes les persones, entitats, institucions que han fet possible, amb la seva col·laboració, l’organització d’aquesta ruta plena d’història i simbolisme sobre l’estada i el pas per Aitona de qui per a molts és considerat el millor fotògraf de guerra que hi ha hagut”, explica Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona. “Aquesta nova ruta ens permetrà continuar difonent arreu la història i la singularitat del nostre poble, i seguir consolidant Aitona com un dels municipis del territori amb més actius i projecció turística”, argumenta Rosa Pujol.

En què consistirà la “Ruta Robert Capa”?

La nova ruta, “Robert Capa a Aitona” segueix les passes del fotoperiodista Friedmann Endre Ernő, conegut amb el pseudònim Robert Capa, que durant el període comprès entre el 7 i el 22 de novembre de 1938 va documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments del terme municipal d’Aitona i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.

Una història de valentia, resiliència, cooperació, germanor i esforç que té en Aitona el seu escenari i que des de l’Ajuntament s’ha volgut dignificar i preservar a través d’aquesta nova iniciativa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vilanova i la Geltrú garanteix el retorn de tots els actes del Carnaval tradicional

Notícia següent

Reus se suma a la Viquimarató de la Llengua Catalana

Notícies relacionades