Veïns del Centre Històric de Lleida asseguren que no es compleix el confinament

Alerten que un local del carrer Tallada on temporers sense sostre hi cuinen amb gas podria ser el proper focus

L’Assemblea de Veïns del Centre Històric assegura en un comunicat que al barri no s’han estat mantenint les mesures de cautela i prevenció contra el contagi de la covid-19, tal i com porten denunciant des de finals de març. En aquesta zona de la ciutat Salut ha confirmat aquesta setmana dos brots, un a l’Alberg Jericó i l’altre en un bloc de pisos de la plaça Josep Solans. Membres de l’Assemblea asseguren que el confinament que s’hauria de fer en aquests dos llocs “no és tal” ja que “l’entrada de persones d’aquests dos immobles es continua”. Així mateix, alerten que un local del carrer Tallada, propietat de la Paeria, on hi van temporers sense sostre a cuinar amb gas i al terra podria convertir-se en breu en un nou focus de contagi.

Segons ‘Som Veïns’ a l’edifici de Josep Solans, on en principi estan confinats tots els veïns pel brot de covid-19, s’hi ubica un narco-pis que continua abastint d’heroïna a usuaris que entren a l’immoble per fer la compravenda i que després transiten pel barri, dormint fins i tot al carrer en grups que no respecten les distàncies de seguretat.

L’Assemblea també diu haver estat testimoni que els centenars de persones que han vingut per treballar al camp i pernocten en els espais habilitats als pavellons de Fira de Lleida però no estan treballant en tasques pròpies de la campanya, són enviades durant el dia al Centre Històric per a què les seves necessitats diürnes siguin abastides. També asseguren haver comprovat com s’està cuinant amb gas i a terra en un local no habilitat a tal efecte al número 1 del carrer Tallada. Segons l’Assemblea els usuaris accedeixen a aquest servei sense mesures i segueixen “deambulant” pels carrers del barri sense protecció i sense respectar les distàncies de seguretat i per això consideren que aquest podria ser el proper focus de contagi.

Per ‘Som Veïns’ aquesta “laxitud” en les mesures de prevenció i protecció dels veïns del barri genera una “vulneració de la tutela de salut que és el mandat de les administracions”, malgrat la Fiscalia no hagi vist indicis de delicte en el fet de posar en perill una població vulnerable aquesta. És per això que es pregunten qui està vigilant la salut dels veïns i si aquest serà el primer barri en recular de fase per la “desídia de les administracions”.