La Paeria iniciarà la senyalització dels noms de les partides de l’Horta als camins principals

La Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat posa en marxa el pla de senyalització on es defineix el model per normalitzar i harmonitzar la senyalització d’aquest àmbit territorial de la ciutat

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha anunciat que els pròxims dies començaran a instal·lar-se els senyals dels noms de les partides de l’Horta de Lleida als camins principals, tal com defineix el Manual Tècnic de Senyalització de la marca Horta de Lleida, per tal d’harmonitzar i normalitzar els punts informatius d’aquest espai territorial.

Els serveis tècnics municipals van presentar a la Comissió Territorial de l’Horta el passat mes de juny el pla que ara es començarà a aplicar. En aquest, s’especifica les diferents tipologies de senyals que es col·locaran a l’Horta, les quals determinen el format i la composició dels panells informatius de la zona, l’activitat privada que es desenvolupa i els domicilis particulars, entre altres. A més, també inclou altra informació, ja que es contemplen indicadors, segons l’interès dels indrets i els itineraris paisatgístics destacables.

Joan Querat ha explicat que el Manual Tècnic de Senyalització unifica la senyalització a l’Horta, en harmonitzar com han de ser els indicatius, descrivint fins i tot els suports, anclatges, tipografia, codi cromàtic o pictogrames. Tots ells però, a més incorporen el logotip indicatiu de la marca Horta de Lleida.

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat troba desencertada la proposta de resolució que el grup municipal d’ERC-Avancem ha anunciat que presentarà en la reunió de la Comissió de l’Horta del pròxim dilluns, en la qual demana la senyalització harmonitzada de totes les finques de l’Horta.

Queralt vol pensar que la iniciativa respon a la desinformació del grup de l’oposició, perquè el projecte de normalització ja és una realitat, ha estat presentat en la mateixa Comissió Territorial, i s’està executant en aquests moments. Al mateix temps, assenyala que tot el pla respon a un disseny preestablert, tal com ho demana el grup d’ERC en la seva proposta.

En aquest sentit, el regidor de l’Horta també ha volgut informar que altres peticions que fan des d’ERC: incloure en la retolació el nom popular o el renom de la finca i que la Paeria gestioni el preu tancat dels senyals pel veïnat interessat, són assumptes sobre els quals l’Ajuntament de Lleida no té competència, ja que envairia la privacitat dels habitants i propietaris de les finques de l’Horta, que són lliures d’inscriure el nom que desitgin i encarregar els senyals on vulguin.