Una quarantena de restaurants lleidatans es comprometen a actuar contra el canvi climàtic

Donen suport al projecte Hostaleria #PelClima que promouen Coca Cola i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida

Presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida. CEDIDA

41 restaurants lleidatans s’han adherit a Lleida #PelClima, una iniciativa promoguda per Coca Cola i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida, que està fent diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i la sostenibilitat. Lleida #PelClima està desplegant accions perquè els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l’empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies sostenibles per frenar el canvi climàtic. Des que es va posar en marxa el 2017 amb el suport d’Hostaleria d’Espanya, un total de 1.230 establiments d’arreu de l’Estat s’han adherit a la iniciativa Hostaleria #PorElClima i han dut a terme més de 14.500 accions en favor de la sostenibilitat i el medi ambient.

Hostelería #PorElClima va néixer el 2017, després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. Constitueix una plataforma virtual que uneix a la comunitat d’establiments d’hostaleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. Forma part de la Comunitat #PorElClima i està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i l’impuls de Coca-Cola i el suport d’Hostaleria d’Espanya. Des del 2017, un total de 1.230 establiments de l’Estat s’han adherit a la iniciativa, desenvolupant més de 14.500 accions pel clima. A més, per donar rellevància i visibilitat a les bones pràctiques del sector, el web d’Hostelería #PorElClima ha publicat més de 155 històries i sis casos d’èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, Hosteleria #PorElClima ha posat a l’abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l’entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat Hosteleria #PorElClima, al costat d’altres restaurants que se senten orgullosos d’impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats ‘establiments sostenibles’.