Petitàlia i el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya obren portes els dies 17 i 18 de març

La 12a edició de Petitàlia i la 5a del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, que comparteixen segment de públic, sumen 85 empreses representades i ofereixen més de 50 activitats i tallers

La 12a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 5a edició del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) obriran les portes els dies 17 i 18 de març al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb 85 empreses representades i més de 50 activitats i tallers. Durant la presentació dels dos salons, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros, ha dit que “s’ha volgut buscar sinergies entre les dues fires, atès que comparteixen el mateix públic de caire familiar, que està interessat en els béns i els serveis adreçats als infants i en les activitats esportives i de muntanya”.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació La Fira de Lleida, Joan Simó, ha destacat “la consolidació dels dos salons, gràcies als serveis que s’oferten i que cada any més públic practica esports a l’aire lliure”. El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, també s’ha felicitat per la celebració conjunta d’ambdós esdeveniments i ha ressaltat que la tasca de promoció que fa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida del turisme vinculat a la família i a la muntanya (cultura, pesca, esports d’aventura, esquí, pesca, gastronomia, etc.).

L’organitzador del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya i alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, també ha valorat com a “bona opció” que les dues fires se celebrin conjuntament en el Pavelló 4 de Fira de Lleida i ha destacat el caràcter innovador del STM, que enguany es tradueix en la disputa de la Cursa de la Boira infantil

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha manifestat que es manté la xifra d’expositors (85 en total) dels darrers anys i s’espera la presència d’uns 20.000 visitants. Oró també ha avançat que el saló Mascota’m (que se celebrava conjuntament amb Petitàlia) tindrà el seu espai en la Fira de Sant Miquel.

Les activitats de Petitàlia i STM

Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el gran ventall de centres de formació extraescolar i col·legis que ensenyaran a les famílies les seves propostes educatives i la varietat de propostes d’oci i aprenentatge en estades d’estiu o vacances en família. A més, durant la fira els expositors faran moltes activitats com ara tallers i xerrades en petit format per informar a parelles embarassades, pares i mares amb infants sobre com cuidar i gaudir de l’embaràs, alletament, el baby lead weaning (mètode d’introducció de l’alimentació complementària als nadons) contes musicals, cuina en anglès per als més petits, música, contacontes, estimulació neuronal, taller de recerca d’or en família, etc.  De les xerrades, destaquen “Els nostres fills són a la xarxa. Mares i pares, on som?, impartida pel pediatra Ramon Capdevila (dissabte a les 12 h), i “Criar amb amor: què necessiten els nostres fills i com acompanyar-los per una criança més feliç”, a càrrec de la psicòloga Rosa Jové (dissabte a les 17 h).

Alguns expositors faran descomptes del 10 al 50% en els diferents serveis que es contractin a la fira i també es faran promocions i sortejos com regals de canastretes per a les embarassades, reportatges fotogràfics, nits en bungalous, estades d’estiu, matrícules per activitats extraescolars, visites turístiques en família, etc.

Quant al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, s’organitzarà la Cursa de la Boira infantil (dissabte a les 16 h) i hi haurà una zona “electric bike experience”, un rocòdrom i una zona d’inflables.

Els sectors representats a Petitàlia són la preparació al part, la criança i la salut, els productes infantils i la puericultura, les llars d’infants i les ludoteques, els col·legis i l’educació infantil, les escoles d’idiomes i música, les activitats extraescolars i esportives, les activitats d’estiu i les colònies, els càmpings i les vacances familiars, el turisme i les activitats en família i els jocs i les activitats de lleure.

Pel que fa al STM, hi haurà empreses vinculades a les colònies, les estades d’estiu, les activitats de turisme actiu, el turisme familiar, els territoris turístics, els càmpings, els parcs nacionals i el turisme rural.

La inauguració de Petitàlia i STM tindrà lloc el dissabte 17 de març, a les 11.30 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, sota la presidència de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’horari de Petitàlia i STM és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada de matí o de tarda és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

Cucalòcum Primavera per Setmana Santa

L’11a edició del Cucalòcum Primavera es desenvoluparà del 26 al 29 de març al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una vintena d’activitats lúdico-esportives, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a manualitats i accions de sensibilització.

Cucalòcum Primavera es planteja com un espai de diversió i exercici físic per als infants d’1 a 12 anys durant les vacances escolars de Setmana Santa i com una activitat per afavorir la conciliació familiar i laboral, sense renunciar a propostes de formació i de sensibilització.