L’Aeroport de Lleida- Alguaire acull per segon any la Festa al Cel apropant l’aviació al públic

L'esdeveniment aeri compta amb seixanta aeronaus, més d'un centenar de pilots i mecànics i espera superar els 14.000 visitants de la passada edició

0
1358
L’aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit la segona edició de la Festa al Cel, que ja en suma vint-i-cinc fora de la infraestructura lleidatana. La festa, que dura tot el cap de setmana, vol mostrar al públic com són els avions abans de veure les acrobàcies i els moviments d’exhibició. L’organitzador de la Festa al Cel, Daniel Gonzalez, explica que l’aeroport d’Alguaire “permet als espectadors apropar-se a les aeronaus”, a diferència de les Festes al Cel que s’han organitzat en zones de costa, on “la gent només veu els avions de lluny”, afirma. L’objectiu d’aquesta segona edició és mostrar diferents tipus d’aviació, des de la militar, a la civil, passant pels apaga focs, i l’acrobàcia esportiva. La Festa al Cel, que posarà punt final aquest diumenge, tanca les exhibicions de dissabte amb un vol pirotècnic.
Enguany, l’oferta d’actuacions ha estat més variada, tal i com ha dit el responsable de la Festa al Cel, per poder “veure tot els ventalls de l’aviació”. S’ha combinant l’espectacularitat de les aeronaus més potents i ràpides com les de la Patrulla Águila, l’F-18, el Harrier, l’apagafocs Canadair CL-215T, o els helicòpters Tigre i Chinook, o els salts increïbles de la Patrulla Acrobàtica Paracaigudista PAPEA, amb les acrobàcies dels millors pilots del món com Cástor Fantoba o l’únic pilot espanyol de la prestigiosa carrera Red Bull Air Race, Juan Velarde. Una de les aeronaus més atractives és un avió d’observació de la guerra del Vietnam, l’OV-10B Bronco. Cal afegir que la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya participa de la Festa amb una mostra d’aviació històrica.
Un dels pilots participants en la disciplina d’acrobàcia aèria, el navarrès Castor Fantoba, ha explicat que l’aeroport lleidatà reuneix les característiques “perfectes” per celebrar un esdeveniment com aquest. El pilot, que és tercer del món en vol freestyle i vuit cops campió d’Espanya en vol clàssic i freestyle, ha explicat que la seva exhibició es fa sobre la coneguda peça musical “Danubi Blau”, de Johann Strauss. A més, Fantoba, que ja ha volat en altres ocasions a Alguaire diu que molts d’altres aeroports com el lleidatà han suscitat polèmica per la freqüència d’ús però, “un cop construïts s’han d’aprofitar”, afirma i ha afegit que Alguaire és una “instal·lació fantàstica tant per la industria aeronàutica com pels esports aeris i l’aviació general”.
La jornada d’exhibicions finalitza aquest dissabte amb un vol pirotècnic quan ja s’hagi post el sol, segons indiquen els membres de l’organització.
L’Aeroport de Lleida-Alguaire, per la seva banda, ha habilitat més places de pàrquing i una millor coordinació dels accessos, tenint en compte que l’organització preveu superar els 14.000 visitants de l’any passat.
La Festa al Cel és un esdeveniment sense ànim de lucre organitzat per l’empresa Estudio Brainstorm S.L. amb el suport d’Aeroports Públics de Catalunya, l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Hamilton Watches, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, Vueling, Red Bull, Cafè del Cel i Safety 4 Aircraft.

FER UN COMENTARI