S’elabora una guia turística dissenyada per als nens i nenes de Lleida

'Guiat per Lleida. La ciutat amb ulls d'infants' és la proposta que estan treballant incorporant totes les propostes i iniciatives que sorgeixin dels mateixos nens i nenes

El Consell dels Infants de Lleida està treballant en l’elaboració d’una guia turística dissenyada per als nens i les nenes de la ciutat. ‘Guiat per Lleida. la ciutat amb ulls d’infants” és la proposta que estan treballant. En aquests moments els infants han seleccionat tots aquells espais i monuments que consideren imprescindibles que surtin en la seva guia. Així, en la sessió d’aquest mes de març, tres professionals del turisme a la nostra ciutat han fet una visita als infants, que han pogut resoldre els seus dubtes i recollir els seus suggeriments.

Cada curs es treballa un tema i en el cas del Consell dels Infants la proposta ha estat l’elaboració de ‘Guiat per Lleida. La ciutat amb ulls d’infants’, amb l’objectiu de reflexionar sobre el valor de la participació i el seu significat. Al mateix temps, s’incorporen totes les propostes i iniciatives que puguin sorgir dels mateixos nens i nenes, intentant descobrir què agrada més de la ciutat als infants, pe tal de continuar elaborant una guia turística dissenyada per ells mateixos i dirigida a altres infants que no coneixen la ciutat. Han participat en la darrera reunió del Consell dels Infants la responsable de Turisme Cultural i Patrimoni i del Castell dels Templers, Núria Rauret; la responsable de l’Oficina de Turisme de Lleida, Gema Segués, i l’Olga Paz, guia oficial.

El Consell d’Infants forma part del Plenari dels Infants i Adolescents, que també inclou el Consell de Joves. El Consell d’Infants, que es reuneix de manera ordinària cada primer dijous de cada mes a les 17,30h a la Sala Paulo Freire del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, està constituït per representants de 5è i 6è de primària i el formen 52 membres de 15 escoles: Parc de l’Aigua, Països Catalans, Col·legi Maristes-Montserrat, Col·legi Sagrada Família, Escola Francesco Tonucci, Escola Frederic Godàs, Escola Joan Maragall, Escola Pardinyes, Escola Pràctiques II, Escola Riu Segre, Escola Camps Elisis, Escola Princep de Viana, Escola Joan XXIII i Col·legi Lestonnac i Escola Magí Morera.

El Consell dels Infants segueix participant en l’activitat transversal ‘l’EnigmaDrets!’, el concurs per descobrir els enigmes verbals relacionats amb la ciutat de Lleida. Amb aquest propòsit, cada mes es penja l’enigma a la web del Consell d’Infants, donant una setmana de termini per esbrinar i respondre l’enigma.