El Castell dels Templers de Lleida va comptar amb 10.000 visitants durant el 2017, un 13,4% més que l’any anterior

Turisme de Lleida vol posicionar l'equipament en l'imaginari dels lleidatans com a patrimoni propi i consolidar-lo com a espai per activitats culturals, gastronòmiques o de negocis

Unes 10.000 persones van visitar durant el 2017 el Castell dels Templers de Lleida, un 13,4% més que l’any anterior. Les propostes de Turisme de Lleida com ara ‘La Poderosa Comanda Templera de Gardeny’ o ‘Templer per un dia’ són les visites ja consolidades amb què compta l’equipament i que segueixen tenint un gran èxit de públic que busca fer un salt de vuit segles i reviure la història dels Templers. Per aquest 2018, Any de Turisme Cultural, l’objectiu de Turisme de Lleida és posicionar el Castell de Gardeny en l’imaginari dels lleidatans com a patrimoni propi i, alhora, atreure més visitants mantenint el programa de visites d’hivern i primavera i consolidant-lo com a espai obert a activitats de tipus cultural, gastronòmic o de negocis. Durant el darrer any, la Paeria ha dut a terme diferents millores al conjunt monumental de Gardeny com és la restauració d’una part de la muralla i de la garita de vigilància, l’enjardinament de l’espai, la instal·lació de la tanca a tot el recinte de l’aparcament i d’un lavabo dins de l’equipament.
Cada segon diumenge de mes, el Castell de Gardeny ofereix la visita familiar del ‘Templer per un dia’, que és una visita guiada experiencial i dinamitzada recomanada per a famílies, mentre cada quart diumenge de mes es programa una visita històrica. A més, el Castell està obert tots els caps de setmana i festius de 10 a 13.30 hores en què es pot per fer visita lliure. Cal destacar, també, que el Castell Templer de Gardeny està obert a la realització d’actes culturals, gastronòmics, presentacions, conferències, congressos i reunions professionals. Un exemple és l’organització de la IV edició de les Nits del Temple a l’estiu amb activitats diverses que combinen la cultura i la gastronomia.

El Castell dels Templers de Lleida és des del 2017 membre de la iniciativa Mototurisme, amb l’objectiu de promocionar l’equipament als col·lectius amants de les motos. Així mateix, es promou la visita de grups i col·lectius (amb petició prèvia) i dels grups escolars per conèixer la història de la poderosa comanda templera.