Tancats els accessos al Segre a Lleida i Balaguer per la crescuda de cabal del riu

Durant la matinada, a la capital del Segrià el riu ha assolit els 278 m3/s, mentre a la capital de la Noguera s'ha arribat als 190,5 m3/s

0
1003

La Guàrdia Urbana de Lleida va tancar aquest dimecres els accessos al marge dret de la canalització del Segre davant la crescuda registrada per aquest riu com a conseqüència de les darreres pluges i del desglaç, tot i que l’increment del cabal ja ha començat a remetre. A les 3 hores d’aquesta matinada, el Segre a la capital del Segrià ha assolit els 278,8 m3/s, respecte als 32 m3/s de dimarts, segons dades de la CHE. Tot i això, a les 10 hores d’aquest dijous el cabal ja era de 239 m3/s. L’Ajuntament de Lleida també ha restringit l’accés als vehicles a la zona de Butsènit. De la mateixa manera, l’Ajuntament de Balaguer manté tancats els accessos al Parc del Segre al seu pas per la capital de la Noguera. En aquesta ciutat, a les 10 hores del matí el cabal del riu era de 170,5 m3/s, malgrat que durant la matinada havia arribat als 190,5 m3/s, en comparació amb els 22 m3/s registrats 24 hores abans. Actualment, els embassaments de Camarasa, Oliana i Sant Llorenç segueixen deixant anar aigua.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) perquè els cabals des rius, tot i que no presenten perill en aquests moments, encara són elevats a molts àmbits. Protecció Civil va donar per finalitzada aquest dimecres a la nit l’alerta de l’Inuncat un cop els cabals dels rius i rieres a les comarques interiors de Girona, a Osona i al Vallès Oriental han començat a descendir i a entrar progressivament en fase de normalitat després dels increments durant registrats durant aquest dimecres.

FER UN COMENTARI