Mor Joan Suñol, rector a la parròquia Sant Ignasi de Loiola

Era referent en la defensa dels drets de les persones sense llar i l'any 2016 va rebre la medalla a la solidaritat de l'Ajuntament de Lleida

El fundador i president de la Fundació Arrels Sant Ignasi de Lleida, el pare jesuïta Joan Suñol, ha mort aquest dissabte a la matinada amb 65 anys. Va ser rector de la parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida durant 25 anys i tot un referent en la defensa dels més necessitats, especialment de les persones sense llar. Precisament un dels últims cavalls de batalla que impulsava era un nou centre de dia i residència per aquest col·lectiu a la capital del Segrià. L’any 2016 va rebre la medalla a la solidaritat de l’Ajuntament de Lleida. El funeral es farà demà diumenge a les 17h a la Catedral de Lleida.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha tingut unes paraules de record per a Suñol durant la seva intervenció a les X Jornades de Formació per a Catequistes que organitza a la ciutat el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. El paer en cap ha assegurat que “quan a Lleida algú parla dels col·lectius més vulnerables, dels sense sostre, de les persones que han caigut en la droga, les persones que més pateixen a la ciutat, tots tenim al cap al Pare Sunyol i el seguirem tenint”. “Estic segur que demà a les cinc de la tarda, la Catedral estarà a vessar per acomiadar-lo, perquè tots l’estimàvem. Jo hi he discutit molt amb ell, però ens estimàvem, justament perquè discutíem per la manera com enfocar la sortida dels drames que patien les persones més febles de la societat”, ha assenyalat Ros.