La cursa de Sant Silvestre de Lleida recull 1.700 participants

La jornada ha tingut una participació de 1.700 corredors que han fet dels carrers de Lleida una veritable festa.

La Cursa Sant Silvestre Lleida va viure aquest dilluns una veritable festa per celebrar els seus 25 anys de vida. Disputada enguany sota el nom de Caixabank Sant Silvestre Lleida, la cita va aplegar 1.700 participants i va vestir els carrers de Lleida amb el clima
festiu que volien imprimir els seus organitzadors, l’Associació Esportiva Ekke i l’Associació de Veïns Jaume I.

Com és tradicional, la seu d’aquesta entitat veïnal va ser precisament el punt de sortida i d’arribada de la cursa, que en la distància llarga va tenir com a guanyadors Ricard Pastó i Eva Ribalta, ambdós dels Xafatolls, mentre que a la curta es van imposar Òscar Gómez i Aran Badia.

Pel que fa a la prova llarga, de 10 kilòmetres de recorregut i que transitava per bona part dels principals carrers de Lleida, Ricard Pastó (Xafatolls) es va imposar en homes amb un crono de 32.01, seguit d’Álex Méndez (CA Arroyomolinos), segon amb 32.43, i de Pol Fernández (Hinaco Monzón), tercer amb 33.51, mentre que el campió de la Lliga Ponent 2018, Antoni Carulla (Runners Balaguer) ha estat quart amb 34.12. En dones, victòria d’Eva Ribalta, també del club mollerussenc, amb 38.37, seguida de Meritxell Bonet (Tri 4.40), segona amb 39.33, i de Yolanda Cebrián (Lleida UA), tercera amb 40.00.

A la cursa curta, de 3,7 kilòmetres, en homes va guanyar Òscar Gómez (CA Tarragona) amb un temps d’11.42, seguit de Soufiane Hammadi (Lleida UA), segon amb 11.48, i de Ferran Porté (Elche Decatlón), tercer amb 12.13. En noies, la joveníssima Aran Badia va completar l’èxit dels Xafatolls en imposar-se amb 13.46 pel davant d’Anna Onieva (Tri 4.40), segona amb 14.25, i de Mar Serrano (Xafatolls), tercera amb 15.08.

Al marge dels premis habituals, es van lliurar diferents guardons als millors equips, a les millors disfresses o a la comparsa més nombrosa. A més, per celebrar el 25è aniversari de la Sant Silvestre, els participants van rebre dos obsequis, consistents en una samarreta i un tapacolls, amb un disseny exclusiu creat per l’artista lleidatà Antoni Uceda.

D’altra banda, la Sant Silvestre de Lleida va continuar fent tàndem amb Nassos contra el Càncer, donant suport a una campanya solidària en benefici de la Federació Catalana contra el Càncer. També va col·laborar amb la campanya ‘Un Runner, una joguina’, segons la qual es van recollir joguines per als nens i nenes que es troben en una situació de vulnerabilitat, en una iniciativa encapçalada per Egoísmo Positivo, AE Ekke i Trotallunàtics. Totes les joguines recollides es donaran a Creu Roja Lleida Joventut.