Vuitena edició del concurs de Catxipanda a La Bordeta

La iniciativa de l’associació de veïns és el preludi de la festa major, que s’iniciarà la pròxima setmana

0
416
Els regidors, la presidenta veïnal i els membres del jurat davant la catxipanda popular pels 200 comensals. Foto: Cedida

L’Associació de Veïns de La Bordeta ha celebrat la vuitena edició del concurs de Catxipanda, una activitat que ja s’ha instaurat com a pròleg de la festa major del barri, la qual començarà oficialment el pròxim divendres, 26 de juliol, amb la proclamació de les pubilles i la lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec de l’exregidora del barri, Montse Parra.

El concurs ha aplegat a tres grups participants que han elaborat les seves particulars receptes de catxipanda.

El grup dels Amics ha escollit una recepta tradicional de pagès; l’Associació Anticoagulats de Lleida s’ha decantat per la cassola de bacallà, mentre que els Caníbals han triat la versió amb carn. Enguany ha faltat la cassola que darrerament aplegava als regidors de la Paeria, que se sumaven a la iniciativa de l’Associació de Veïns, ja que gairebé tots els seus integrants han deixat les funcions públiques fa un mes. Tot i això, els nous regidors que han assistit a la trobada, els tinents d’alcalde Jaume Rutllant i Anna Campos, i els regidors Jaume Sellés i Maria Burrel, que no eren sabedors del fet dels seus predecessors, han pres amb entusiasme la possibilitat d’aplegar-se i fer una colla amb la qual participar en el concurs en la pròxima edició.

Al marge d’aquestes cassoles, l’entitat veïnal, amb la seva presidenta, Mari Carmen Guerrero com a xef, n’ha elaborat una altra fora de concurs per repartir entre els 200 comensals que assistiran al sopar popular.

El concurs de la catxipanda i també la Ruta de la Tapa, que organitza l’Associació de Comerciants de la Bordeta, han estat el preàmbul de la festa major que es viurà la pròxima setmana al barri en honor del patró, Sant Jaume, al qual també es recordarà amb la tradicional processó de fanalets pels carrers de la Bordeta, el dissabte, dia 27, a les 9 del vespre.

La catxipanda era un plat tradicional, molt típic del barri, quan aquest encara no s’havia vist afectat per l’expansionisme de la ciutat i era un indret ple d’horts i finques. Els caragols, la carn i la botifarra negra són alguns dels ingredients que s’han pogut degustar, malgrat que en el concurs, cada colla n’hi ha hagut que n’han introduït altres de nous.

El concurs i posterior sopar, que s’ha celebrat a la pista del Centre Cívic, han precedit la sessió de ball amb la qual ha seguit la festa.

FER UN COMENTARI