Voluntaris i entitats de la Mariola promouen un dia de convivència als Jardins Socials

L’Equip municipal d’Intervenció Comunitària del barri desenvolupa el projecte Jardins Socials des de fa un any i mig i avui ha impulsat amb joves de la Mariola una acció comunitària, que ha comptat el suport de voluntaris de Carrefour

0
548
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat, a través de l’Equip d’Intervenció Comunitària del barri de la Mariola, un dia de convivència als Jardins Socials, que estan ubicats al costat del Bloc I. La tinent d’alcalde Sara Mestres ha saludat els voluntaris que avui han participat en aquesta acció comunitària en què es vol fomentar la participació dels joves i els veïns, així com la cohesió social. Jardins socials és un projecte que la Paeria desenvolupa fa un any i mig a la zona dels Blocs Mariola que pretén la millora del barri, la coresponsabilitat dels veïns i les veïnes i la convivència. Mestres ha destacat que són activitats que impliquen les persones del barri i fan que “sentin més seu” l’espai, perquè el cuidin i el gaudeixin. La tinent d’alcalde ha agraït la participació voluntària dels qui avui han fet possible aquesta iniciativa. Mestres ha saludat també els i les veïnes que s’hi ha atansat per veure els treballs que s’hi feien, així com el president de l’AV, Víctor Ruíz.

L’equip d’Intervenció Comunitària treballa el projecte Jardins socials amb un grup de 10 participants voluntaris en la preparació del terreny, la plantació i el manteniment. Es fa conjuntament amb l’àrea de Jardineria de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, que aporta l’assessorament i les eines.

L’acció ha comptat amb joves i adolescents del Programa Formació Inicial (PFI), del col·legi Maristes al centre obert del Calidoscopi, que estan cursant un curs d’Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic, i que avui han canviat l’aula per una activitat conjunta i beneficiosa per al barri. El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Mariola també ha intervingut, com acostuma a fer en aquest tipus de propostes.

A més, hi han col·laborat un grup de voluntaris i voluntàries de Carrefour, que també han participat en la plantació d’un altre parterre i la decoració de les jardineres. La firma Carrefour s’ha fet càrrec de l’esmorzar per als participants en l’activitat.

FER UN COMENTARI