Visites guiades a l’estiu per conèixer el patrimoni de l’aigua a Lleida

El Museu de l’Aigua ofereix activitats dissabte que ve als Pous de gel, el Dipòsit del Pla de l’Aigua i al Campament de la Canadenca

El Museu de l’Aigua de Lleida manté l’activitat a l’estiu amb un programa de propostes per als visitants en general i per als més menuts. Dissabte que ve, dia 31 d’agost, es faran les pròximes visites guiades per conèixer els diferents espais que integren el Museu. A les 11 h serà la dels Pous del gel, antics magatzems de conservació del gel, situats al vessant nord del Turó de la Seu Vella. És una bona oportunitat per descobrir aquest espai, testimoni d’una tècnica desapareguda i que habitualment estan tancats. A les 12.30 h hi haurà una visita al Dipòsit del Pla de l’Aigua, el primer a la ciutat i exemple de la xarxa d’abastiment d’aigua potable. Finalment, a la tarda, a les 18 h, hi haurà el guiatge pel Campament de la Canadenca, antic recinte de l’empresa hidroelèctrica que va construir el canal i la central de Seròs. Durant la visita es comptarà amb la col·laboració de Lluís Badia, que ha fet donació al museu d’un oscil·loscopi, un interruptor general i un voltímetre. El mateix Badia explicarà els aparells i els posarà en funcionament.

Per assistir a les visites no cal inscripció i són gratuïtes. S’ha d’anar directament als punts de visita: als Pous del gel, als mateixos pous, a la part superior del parc de Santa Cecília; al Dipòsit, a l’accés des del carrer Múrcia 10, i al Campament, a l’avinguda Miquel Batllori 52, a la Bordeta.

Durant l’estiu el Dipòsit i el Campament estan oberts al públic, en els horaris habituals, pel que les visites també es poden fer per lliure. A més, al Campament, es pot aprofitar per veure l’exposició “Aigües del món”, una col·lecció d’ampolles d’aigua envasada d’arreu, ampliada darrerament amb la donació de 233 ampolles feta per Oleguer Berdaní.

Tallers per als infants

La primera setmana de setembre es faran dues sessions més del taller “Els 5 sentits de l’aigua”, que el Museu de l’Aigua ha preparat aquest estiu per als infants. És una activitat que permet els nens i les nenes conèixer les propietats de l’aigua a través dels sentits. Es parteix de la pregunta de si l’aigua és sempre inodora, incolora i insípida, i es fan diferents proves en una gimcana perquè els infants experimenten amb els propis sentits i descobreixin l’entorn. Uns 300 participants han fet el taller amb el programa Estiu de joc de la Regidoria d’Educació i d’altres casals d’estiu d’entitats de la ciutat.