Unes 200 persones protesten davant l’edifici d’Ensenyament a Lleida contra el decret de menjadors escolars

Entre xiulets, cassolades i pancartes, els pares, mares i infants han enganxat plats de cartró a l'edifici amb lemes contra la resolució que comportaria la fi de la gestió de les AMPAs i AFAs del menjador escolar

Protestes davant l'edifici d'Ensenyament a Lleida contra el decret dels menjadors escolars - Fotos Miquel de Santiago

Unes 200 persones, la majoria membres d’associacions de mares i pares d’alumnes, han protestat davant el Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida contra el nou decret que preveu impedir que aquestes segueixin gestionant el servei de menjador escolar. Aquest concentració, convocada per la Plataforma Menjadors (Ampas i Afas de Ponent-Pirineus), la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) i la Marea Groga Lleida, ha tingut un marcat to familiar amb una gran afluència d’infants. Aquests, juntament amb els pares, mares i professors, han enganxat plats de cartró amb eslògans escrits pels menors a les parets exteriors de l’edifici governamental. Entre xiulets i lectures contra el decret, els i les manifestants han alçat els plats i cartells amb lemes com “no volem càtering”, “AMPA que gestiona, menjador que funciona” o “amb el menjador no s’hi fa negoci”.

La presidenta de la delegació de FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya) a Lleida, Elisa Solé, explica que la concentració es convoca en el marc de mobilitzacions empreses per l’agrupació des que es publiqués l’esborrany del nou decret de la Generalitat respecte als menjadors escolars. La resolució comportaria que les associacions de mares i pares perdessin les competències de gestió dels menjadors escolars dels seus fills i filles. En aquest sentit, la FaPaC ha mantingut diverses reunions amb el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, sense haver arribat a cap acord.

Solé ha anunciat que el proper dilluns 19 de novembre, la Federació es reunirà amb el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, d’igual manera que ho faran els directors dels centres educatius i presidents de les diverses AMPAs i AFAs de Lleida. La presidenta espera que aquestes reunions serveixin per aclarir amb quines vies compten per tal d’aturar el decret i poder aportar solucions, però, en cas que no fos així, les entitats educatives mantindran i emprendran noves mobilitzacions de protesta contra el decret.