Un grup de 45 joves escoltes pinten quatre pisos de la Mariola amb el projecte de cooperació La Murga

Els treballs s’han fet aquesta setmana en els habitatges i una escala d’una comunitat de veïns, conjuntament amb les famílies beneficiàries que es troben en situació de vulnerabilitat

0
150
Circ Raluy Legacy 728×90

Un grup de 45 joves procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya han participat aquesta setmana en el projecte La Murga, que enguany ha consistit en pintar quatre habitatges i una escala d’una comunitat de veïns al barri de la Mariola de Lleida. Els treballs s’han fet conjuntament amb les famílies beneficiàries, que es troben en situació de vulnerabilitat.

Els i les joves han compartit avui amb els professionals dels Serveis Socials un espai de reflexió en què han exposat les seves inquietuds i experiències sobre la intervenció que han portat a terme.

La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, col·labora des de l’any 2012 amb Escoltes Catalans en el projecte de “La Murga, pel dret a un habitatge digne” amb l’objectiu de dignificar l’habitatge de persones en risc d’exclusió social que es troben en seguiment per part del Equips de Serveis Socials de l’Ajuntament. A més, pretén sensibilitzar als joves escoltes al voltant de la situació de vulnerabilitat de persones de la ciutat per conscienciar-los i aconseguir la participació activa en la societat, en l’entorn proper.

La Regidoria coopera en projectes d’Escoltes Catalans, una entitat que promociona l’associacionisme educatiu, l’educació en valors, la participació d’infants i joves en la transformació i millora de la societat. Aquests i altres aspectes contribueixen a la construcció d’un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda. Escoltes Catalans aporten un recurs d’intervenció idoni per treballar amb els agents locals i establir les complicitats necessàries per actuar de forma coordinada en el territori.

FER UN COMENTARI