Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

La UdL i Invelon Technologies impulsen una start-up per desenvolupar software per a impressió 3D

Avatar photo

La universitat lleidatana i la consultora tecnològica instal·lada al CEEILleida han signat un conveni de col·laboració amb una durada de tres anys

La consultora tecnològica Invelon Technologies, instal·lada en el CEEILleida, ha signat aquest dijous un conveni amb la Universitat de Lleida (UdL) amb l’objectiu d’impulsar la ‘Start-up de la UdL’, que desenvolupi un software d’optimització, gestió i anàlisi de materials per a impressió en 3D i indústria 4.0. Aquesta start-up estarà ubicada al mòdul 1.2 del CEEILleida i estarà formada per estudiants universitaris, doctorats o grups de recerca, que estiguin elaborant treballs de final de grau, persones que sol·licitin excedència i llicència per al desenvolupament d’activitat d’empresa, o que estiguin autoritzades per a la prestació de serveis a empreses. El gran repte de la impressió 3D és fabricar de forma eficient series curtes i mitges de components finals. En aquest sentit, el software pretén ajudar a les empreses industrials que hagin incorporat la tecnologia de fabricació additiva i que vulguin que la seva inversió s’optimitzi generant una capacitat productiva que tendeixi al 100%.
Joan Folguera, d’Invelon Technologies, ha agraït el suport de la UdL “des del primer dia, ja que tot va començar aquí”. Invelon ja té més de 250 clients, alguns d’ells firmes importants del territori com ara Taurus, Sorigué o Ros Roca, i forma part del clúster de materials avançats de Catalunya.

Per la seva part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha destacat que aquest projecte d’emprenedoria “demostra el dinamisme de la universitat” que, “tot i tenir un bon nivell de producció científica, encara té molt camí per recórrer en transferència del coneixement a la societat”.

L’acord, per tres anys, suposa un reforç de les relacions entre universitat i empresa i la dinamització de la creació d’empreses i el suport a l’emprenedoria. En aquest sentit, l’objecte és el d’aprofitar les sinergies derivades de les capacitats de I+D universitàries, capaces de generar coneixement aplicable a les necessitats de l’entorn i els resultats de I+D, obtingut per l’empresa, en projectes susceptibles d’explotació industrial o comercial, segons han explicat des del CEEILleida.

El conveni ha estat signat pel rector de la UdL, Roberto Fernández, el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, Ferran Badia, i Invelon Technologies, empresa dirigida pels socis fundadors John Amin i Joan Folguera, service bureau en fabricació additiva, que també gestionen l’empresa INTECH3D, conjuntament amb Francesc Adell, expert en impressió 3D.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es presenta la recerca antropològica sobre la comunitat LGTBI de Sitges

Notícia següent

L’exsocialista Miquel Lupiáñez formalitza la renúncia a l’alcaldia de Blanes

Notícies relacionades