Toni Postius aposta per la policia de proximitat per millorar la seguretat, el civisme i la convivència

Joan Ramon Castro, amb gairebé trenta anys d'experiència als Mossos d'Esquadra, considera que la presència al carrer de la policia incrementa la sensació de seguretat i permet avançar-se a determinats problemes

0
176

El candidat de Junts per Catalunya Lleida a les properes eleccions municipals, Toni Postius, ha plantejat avui la seva aposta per una policia local de proximitat com a mitjà per afrontar un dels principals reptes que considera que té la ciutat, el de la seguretat, el civisme i la convivència a la ciutat de Lleida. Postius ha anunciat que si es converteix en el proper alcalde de la ciutat encarregarà l’àrea de Seguretat al número quatre de la seva llista, Joan Ramon Castro, amb vint-i-set anys d’experiència al cos dels Mossos d’Esquadra.

Postius considera que una de les principals demandes de la ciutadania és reforçar la seguretat i incrementar la lluita contra l’incivisme. En aquest sentit, proposa que la millor forma d’afrontar aquest repte és “passar d’un model de policia reactiva, és a dir, que quan passa alguna cosa, truques i si tens sort acudeix algú, a un model de policia preventiva”. “Això vol dir que la policia de la ciutat de Lleida, on hi ha grans professionals, estaria al carrer, patrullant i sent visible”, cosa que provocaria “un efecte directament dissuasori, faria que es poguessin detectar molts problemes amb caràcter previ i que es pogués reaccionar a determinades situacions amb més immediatesa”.

L’alcaldable de Junts per Catalunya Lleida també ha explicat que encarregaria a Joan Ramon Castro, número quatre de la seva candidatura, “que sigui la persona al capdavant de l’àrea de Seguretat de la Paeria”. Castro també ha defensat el model de policia de proximitat: “el ciutadà té la possibilitat d’interactuar directament amb la policia per plantejar-li els problemes que té, i això també permet actuar amb major diligència per abordar solucions que no només passen per l’àmbit policial, sinó per posar en funcionament altres recursos que té l’ajuntament, com són els serveis socials”. Joan Ramon Castro també ha dit que la policia de proximitat serà útil per lluitar contra el petit delicte, “una conducta que no s’ha de normalitzar com una cosa inevitable a la nostra societat”.

Joan Ramon Castro, actualment en excedència pel seu pas a la política municipal, és funcionari del Departament de l’Interior des del 1992 i ha exercit de Caporal dels Mossos d’Esquadra, responsable del Grup de robatoris amb força de la Unitat d’Investigació de l’ABP del Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell i de professor a l’Escola de Policia de Catalunya i al Sindicat Autònom de Catalunya.

FER UN COMENTARI