Tercera edició de l’Slow Shop Market a la plaça de la Catedral

Es tracta d'un mercat alternatiu per promoure el comerç de proximitat, la sostenibilitat econòmica i la humanització dels barris

La regidora de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida, Marta Gispert, ha inaugurat aquest matí la tercera edició de l’Slow Shop Market, una iniciativa per promoure el comerç de proximitat, la sostenibilitat econòmica de la ciutat i la humanització dels barris, que s’ha instal·lat a la plaça de la Catedral.

Aquest és un mercat que vol visualitzar aquells comerços i empreses de serveis que busquen la diferenciació mitjançant els valors, la proximitat, l’originalitat i la singularitat amb l’objectiu de potenciar el comerç i l’economia local, segons els seus organitzadors.

Marta Gispert, que ha saludat els paradistes durant la seva visita al mercat, ha manifestat “la voluntat de l’equip de Govern d’esperonar aquest concepte de comerç, fet per gent emprenedora, que cal seguir amb atenció”.

El lema d’aquesta tercera edició ha estat ‘Eco! Pensa en Verd!’. Amb aquesta tendència, l’associació aposta per aquest color com a protagonista, tot fent referència a la utilització de materials majoritàriament reciclables i d’un model de vida més sostenible, conscienciant als clients sobre el nostre impacte mediambiental.

Durant la jornada, s’han desenvolupat tot un conjunt d’activitats lúdiques per als assistents, perquè poguessin gaudir d’una experiència positiva i fomentar més la relació client-comerç. Hi ha hagut contacontes pels més menuts, de la mà de la Mertxe, de la llibreria El Genet Blau; un vermut i gresca musical, a càrrec de Grans Records i els Ponent Roots; jocs de motricitat per a nadons i racons per a nens, de la mà de La Troca de Lleida de la Baula Ateneu Cooperatiu; diagnòstic de la pell, a càrrec d’Estètica Silvia Baches, i demostracions florals per preparar el Nadal, amb Art Floral, entre altres.

Els més de 20 establiments lleidatans que formen part d’Slow Shop han mostrat la seva satisfacció per l’acollida que ha tingut aquesta nova edició per part dels visitants, que malgrat el temps, han mostrat gran interès en aquesta proposta de comerç alternativa.

Aquesta és una proposta lúdica en la qual donen a conèixer l’associació i qui la forma en un espai diferent. Els socis que formem part de l’Slow Shop són negocis no franquiciats, veïns de Lleida, que competeixen amb les grans cadenes amb creativitat i originalitat, per tal d’aportar un valor afegit i un servei proper als seus clients.