Tanca la centenària joieria Calzada de l’Eix Comercial

Els amos es jubilen i els fills no continuen amb el negoci obert al públic des de principis del segle XX

Fotografia de la Joieria Calzada. Foto: Google Maps

La joieria Calzada, situada al número 78 del carrer Major, tanca les portes després d’haver estat en mans de tres generacions de la família Calzada. En un primer moment havia estat una rellotgeria i havia estat al número 70 del mateix carrer.

L’últim titular de la botiga ha estat Esteve Calzada, abans de ser-ho la seva dona, Lola Mari Mangues, quan Calzada es va jubilar. Ara el matrimoni recorda els moments més especials en el comerç, tot i que no recorden la data exacta d’obertura, ja que el primer local es va incendiar juntament amb els documents durant la Guerra Civil, però abans que això passés ja feia temps que la botiga havia obert. També recorden com en un principi el carrer major estava format per comerços locals enfront de les grans franquícies i multinacionals.

Ara després de molts anys oberts al públic tanquen les portes, ja que els titulars es jubilen i els seus fills han optat per no continuar el negoci.

Ahir va tancar definitivament la botiga, amb descomptes de fins al 50%. Durant la resta del mes es dedicaran a recollir tots els materials que fins ara estaven al local que tenien llogat.