Talarn agraeix al món empresarial lleidatà el “compromís de territori” i la seva aportació

El president de la Diputació ho ha dit en l’acte de lliurament de guardons i cloenda de la segona edició de #LleidaEmpresa19, organitzat per PIMEC Lleida

Acte de lliurament de guardons i cloenda de la segona edició de #LleidaEmpresa19. CEDIDA

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dijous en l’acte de lliurament de guardons i cloenda de la segona edició de #LleidaEmpresa19, que ha tingut lloc al Palau de Congressos La Llotja, sota l’organització de PIMEC Lleida.

El president de la Diputació ha estat acompanyat pel diputat Carles Gibert en un acte en què també hi han participat Josep González, president de PIMEC; Jaume Saltó, president de PIMEC Lleida; Toni Postius, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida; Ramon Farré, delegat de la Generalitat a Lleida; José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida; i altres autoritats.

L’acte ha començat amb el lliurament dels Reconeixements als socis més antics de PIMEC Lleida, on Joan Talarn ha fet entrega d’un dels premis al Centre integral de FP Ilerna. A continuació, ha tingut lloc una taula rodona on s’han tractat casos d’èxit d’empreses lleidatanes on estaven presents el CEO fundador d’Ilerna Online, Jordi Giné; la directora de franquícia i botigues de BonÀrea Agrupa, M. Teresa Alsina; el president de RODI Motor Services, Josep Esteve; i el director executiu de Marlex, Àlex Sanabras.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha atribuït la força econòmica i productiva del país, en primer terme, a la capacitat de les seves empreses i a la gent que hi ha al darrera d’aquestes, persones disposades “a arriscar, amb capacitat de superació i amb una intuïció per al món del negoci basada en l’experiència, l’esforç i la perseverança”.

És per això que ha dit que el paper de les diferents administracions és el “d’acompanyar” aquest desenvolupament i creixement amb iniciatives pròpies que reforcin la iniciativa privada, entre les que ha esmentat, en el cas de les que impulsa la Diputació de Lleida; el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI Lleida) i els dotze centres distribuïts per les comarques de Lleida, Alt Pirineu i Aran; l’acció de la Diputació desplegada en ensenyament superior (Centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada-CREBA i l’hospital veterinari o l’aulari d’Agrònoms); el desplegament de la fibra òptica; i el desplegament de la nova generació de telefonia mòbil 5G.

Joan Talarn ha lamentat, però, que aquest potencial sigui una realitat malgrat que Catalunya “continua econòmicament discriminada, amb un dèficit fiscal acumulat de més de 400.000 milions d’euros”, un fet que l’ha abocat, al llarg dels darrers anys, a “retrocedir com a potència industrial en el context europeu”.

Per tot plegat, el president ha insistit en què “no agrairem mai prou el paper que heu tingut i teniu les petites i mitjanes empreses en el desenvolupament econòmic i social del país”, i ha anat un pas més enllà en afirmar que “sense el dèficit fiscal anual, Catalunya podria ser una economia similar a Àustria, amb un Producte Interior Brut per càpita un 35% més elevat”.

Talarn ha acabat la seva intervenció destacant el “compromís de territori” de les petites i mitjanes empreses, que es tradueix en el desenvolupament de “projectes empresarials lligats a l’entorn més immediat i la seva gent”, amb el “retorn” que això suposa sobre la població i el territori.

#LleidaEmpresa19 està concebut com un punt de trobada per a l’empresari i empresària de la micro, petita i mitjana empresa, així com per als treballadors autònoms del territori, un espai per compartir experiències, generar noves sinergies i fomentar el networking entre els empresaris i empresàries del territori.