Satisfacció a la Mariola per les patrulles a peu de la Guàrdia Urbana

Larrosa Anuncia l’inici dels tallers i les enquestes personalitzades per definir el model per la futura Mariola

El paer conversant amb alguns veïns de la Mariola. Foto Cedida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha valorat positivament la posada en marxa de les noves patrulles a peu de la Guàrdia Urbana a la Mariola, durant la visita que ha realitzat aquest matí al barri. Acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Seguretat, Sara Mestres, i de l’intendent del cos de la policia local, Josep Ramon Ibarz, ha explicat que la primera impressió de la presència dels agents patrullant pels carrers a peu ha generat empatia amb els veïns, què se’ls hi adrecen, i ha suposat un augment de la confiança i seguretat.

“Estem satisfets, però hem de seguir amatents, perquè la gent pugui viure amb tranquil·litat i normalitat al barri. I per això és bàsic tenir una bona convivència”, ha dit l’alcalde, que ha afegit que “gaudir d’una sensació de seguretat i de respecte en l’espai públic és què fa que les ciutats siguin avançades i estiguin preparades pel futur”.

Fèlix Larrosa ha assenyalat que l’equip de Govern municipal i l’alcalde treballen en aquesta línia: “Mirar cap al futur i veure com podem avançar, posant en marxa projectes com el de Mariola 20.000”.

El paer en cap també ha anunciat que la Regidoria de Seguretat i la Intendència de la Guàrdia Urbana treballen, a més de la possibilitat d’exportar les patrulles a peu a altres barris, en una visió global del cos. En aquest sentit, ha fet una crida a la coordinació amb altres cossos de seguretat, en especial amb els Mossos d’Esquadra, que són qui tenen les competències en la matèria de seguretat ciutadana, perquè “hi ha la necessitat de presència de més agents a peu al carrer”. Ha estat llavors quan l’alcalde ha demanat un augment de la plantilla d’agents de la policia autonòmica a Lleida.

Tallers i enquestes del projecte Mariola 20.000

L’alcalde Larrosa ha aprofitat la visita al barri de la Mariola per anunciar la incorporació al barri de tres nous educadors i per explicar el moment del projecte Mariola 20.000.

El paer en cap ha confirmat que a finals de mes s’iniciaran els tallers de reflexió sobre el futur del barri. “D’aquí han de sortir les conclusions sobre el model urbanístic, arquitectònic i habitacional sobre el qual cal avançar”, ha dit. “Nosaltres prendrem les decisions un cop tinguem la informació. I aquesta passa per la participació del barri. Aquest Govern està absolutament implicat amb l’Associació de Veïns i seguirem en aquesta direcció”.

En aquesta línia de consultes, l’alcalde també ha anunciat que de forma immediata es començarien a realitzar les enquestes individualitzades a tots els ciutadans de la Mariola, als quals se’ls preguntarà per les seves inquietuds, propostes i suggeriments.

Al mateix temps, Fèlix Larrosa ha explicat que properament es reunirà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, per demanar-li la participació de la Generalitat en el projecte, ja que acaben d’aprovar una línia pressupostària per la compra d’habitatge, la qual encaixa amb Mariola 20.000.

El paer en cap ha volgut recordar que els immobles de la Mariola són particulars i la competència en habitatge de la Generalitat. “La Paeria no n’és propietària, ni té competències per actuar, però hauria estat una irresponsabilitat per part de l’alcalde no fer res. Al contrari, tots els regidors de l’equip de Govern ens hem arremangat en el projecte Mariola 20.000”.

“Quina és la missió de l’alcalde? Concertar la participació d’altres Administracions, perquè tenen els recursos o perquè en són competents. Des de la Paeria, treballem conjuntament per donar solucions als problemes reals d’aquesta societat. I l’habitatge i Mariola 20.000 és un clar exemple dels problemes que cal resoldre”, ha clos l’alcalde Larrosa.