Rebategen la Rambla d’Aragó com a “Rambla de la Cultura”

En un acte per donar suport al Museu de Lleida després de la marxa de les obres de Sixena

Imatge de la Rambla d'Aragó a Lleida
El Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Zona Alta-Centre Històric ha rebatejat simbòlicament la Rambla d’Aragó de Lleida com a ‘Rambla de la Cultura’ just al punt on dilluns passat es van viure escenes de tensió entre els Mossos d’Esquadra i les desenes de concentrats que protestaven per la marxa de les obres de Sixena del Museu de Lleida. Una setentena de persones han presenciat com s’enganxava l’adhesiu amb la nova denominació sobre la placa oficial del nom de la Rambla i després s’han concentrat just a l’entrada de Museu, on han llegit un manifest i han cantat els Segadors. Per últim, han participat en una visita guiada a la pinacoteca, que aquesta setmana obre les portes de forma gratuïta com a mostra d’agraïment al suport ciutadà durant el dispositiu per endur-se les peces del monestir aragonès.
Un dels membres del CDR del barri, el Jordi, ha explicat que s’ha volgut fer un acte per mostrar la solidaritat amb un equipament que consideren “espoliat” i, al mateix temps, rebatejar la Rambla amb el nom que creuen que li és més pertinent, ja que en aquest punt de la ciutat s’hi concentra el Museu, el Rectorat de la UdL, la Biblioteca i dues escoles.

El CDR també ha omplert de llaços grocs la plaça Ricard Vinyes i els principals eixos de la Zona Alta i a les vuit es farà una concentració per denunciar que ja fa dos mesos que els Jordis són a la presó.