Protestes davant la comissaria de la Policia Nacional a Lleida contra les detencions d’alcaldes i activistes independentistes

Unes 200 persones es manifesten davant la Policia Nacional i de la Subdelegació del Govern a Lleida per denunciar el que consideren una “persecució judicial al sobiranisme”

La manifestació convocada davant la comissaria de la Policia Nacional a Lleida, a l'avinguda Prat de la Riba - Foto Miquel de Santiago

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat davant la comissaria de la Policia Nacional de Lleida, a l’Avinguda Prat de la Riba, per protestar contra les detencions d’alcaldes independentistes i membres dels CDRs que avui han tingut lloc arreu de Catalunya. Fins a 15 persones vinculades a l’independentisme han estat detingudes aquest dimecres per la Policia Nacional, sense que cap jutge ho ordenés, acusades de desordres públics relacionats a l’ocupació de les vies del TGV a Girona durant l’aniversari de l’1-O. Entre aquestes persones detingudes s’hi troben l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà -ambdós de la CUP-, i diversos membres de l’esquerra sobiranista. Tot i que els detinguts han estat alliberats al llarg de la jornada, l’operatiu policial estatal ha provocat mobilitzacions arreu de Catalunya, just a les portes del judici dels líders sobiranistes, per protestar contra el que consideren una “persecució judicial a l’independentisme”.

A Lleida, la manifestació ha anat guanyant adeptes a mesura que avançava fins a la Subdelegació del Govern, on s’hi han aplegat poc més de dues-centes persones. La mobilització ha estat encapçalada en tot moment per una pancarta on hi posava “quan la injustícia és llei, la desobediència és un deure”. Durant el recorregut s’han cantat diverses proclames contra la justícia espanyola, les “forces d’ocupació” dels Mossos d’Esquadra i a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya, així com diversos cartell que insten a “tombar el règim del 78”. Altrament, diversos clams també han exigit l’alliberament dels i les “preses polítiques” i el lliure retorn dels i les exiliades.