Places exhaurides del “Xino-xano pel Turó” a una setmana vista del seu inici

La caminada nocturna pels indrets menys visitables de la Seu Vella ja ha tancat les inscripcions del pròxim divendres

La ruta “Xino-xano pel Turó” és una de les activitats més exitoses que programa el Consorci del Turó de la Seu Vella, ja que una setmana abans de realitzar-se l’activitat, s’han exhaurit el centenar de places disponibles pel pròxim divendres, 19 d’octubre.

El Consorci del turó acostuma a preveure dos grups de 50 persones, per realitzar aquesta activitat que s’inicia a les 8 del vespre i finalitza a les 10 de la nit, que en aquesta ocasió s’han omplert molt més aviat que en altres ocasions.

L’activitat és força atractiva, ja que combina l’activitat física, ja que es camina gairebé 3,5 km, i la descoberta, donat que es visiten espais pels quals no sol passar la gent, alguns fins i tot tancats habitualment al públic.

“Xino-xano pel turó” és una passejada pel turó on la fortificació militar és la gran protagonista amb els seus camins de ronda, baluards i túnels. Des del Consorci es vol posar en valor la fortalesa militar construïda fonamentalment entre els segles XVII i XIX la qual està inclosa dins de la Declaració del Conjunt Monumental del Turó i de la protecció del seu entorn de l’any 1995

La ruta comença a la Porta del Lleó i acaba al Baluard de la Reina, tot fent petites aturades en diferents punts com el Parc de Santa Cecília, el Baluard del Rei o el pont llevadís, a més de comentar algunes restes arqueològiques que ajuden a entendre l’apassionant història del turó.

Als participants, se’ls recomana anar amb calçat còmode i portar un frontal o llanterna.