Persones en situació de vulnerabilitat fan mobles per a la Casa de Fusta

Avatar photo

La Paeria ha promogut la 3a edició del taller de fusteria, on professionals de l’IMO ensenyen als alumnes a construir mobles

L’Ajuntament de Lleida ha promogut la tercera edició del taller de fusteria adreçat a persones en situació de vulnerabilitat social, usuàries dels serveis de l’àrea d’inclusió social. El mobiliari construït s’ubicarà a la Casa de Fusta, al Centre Històric, on en podran fer ús els joves instal·lats en aquest espai de Coworking. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha saludat els participants del taller i ha vist els mobles que ja s’hi han traslladat. El regidor ha destacat l’aprenentatge que experimenten els alumnes i el benefici social que suposa l’acció. Es tracta d’una intervenció innovadora, que els apodera i els fa partícips d’un projecte sociolaboral, per recuperar hàbits i com a eina de relació i de cooperació. A més, genera reciprocitat les persones ateses als serveis de l’àrea d’inclusió social exerceixen els seus drets, en quant a cobertura de necessitats bàsiques, i fan una aportació a la societat, en aquest cas, al Centre Històric de Lleida.

L’activitat s’emmarca en el projecte Empodera’t, dins la línia d’inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat social que promou la formació ocupacional. Així, amb l’ajut d’un professor de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), una dotzena d’alumnes han treballat la fusta participant de manera activa, tant si tenien o no experiència en aquest sector. El taller, que va començar a l’octubre, s’ha impartit als tallers de fusteria de l’IMO i ha tingut una durada de 140 hores. El taller es desenvolupa de manera transversal, ja que hi col·labora l’Àrea d’Inclusió, l’IMO i, en aquest cas, el departament de Joventut, impulsor de projectes de coworking, i l’EMU, de qui és l’espai de la Casa de Fusta.

Els alumnes de la primera edició van treballar amb palets i van fer mobles per als habitatges del projecte Housing First. En la segona, es van fer mobles per a les Escoles Bressol Municipals de Gardeny, Bordeta i el Rellotge.

L’Àrea d’Inclusió de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones intervé de forma integral amb el col·lectiu de persones en situació de sense llar en diferents àmbits. L’atenció socioeducativa és un dels eixos preferents, per incidir en la recuperació d’habilitats que permeti a aquestes persones el seu apoderament i inclusió social. El projecte Empodera’t compta amb la col·laboració econòmica de l’obra social de La Caixa.

El Pla de Dinamització del Centre Històric, impulsat per la Paeria, té com a objectiu la transformació, la dinamització i la interacció del barri amb la resta de la ciutat. Un dels propòsits específics és impulsar el recurs de la Casa de Fusta on la gent jove pot instal·lar els seus espais de treball, a l’hora que es complementa el teixit creatiu ja establer al carrer Cavallers. El departament de Joventut de l’Ajuntament impulsa el projecte de coworking adreçat a joves, facilitant un espai per a emprenedors/es en els àmbits de la comunicació, la creació i la gestió cultural. La Casa de Fusta està ubicada al carrer Cavallers 51.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La segona sala d’hemodinàmica del Joan XXIII es posarà en marxa la setmana vinent

Notícia següent

El 155, una de les terminacions més venudes de la Loteria de Nadal a Tarragona

Notícies relacionades