Ocupen el Casal de la Dona de Lleida

El regidor de la Paeria, Xavier Rodamilans s'ha reunit amb el col·lectiu Dones de Lleida per donar els detalls sobre el projecte del futur centre que "s'ha d'aprovar i licitar" en el proper ple de desembre

0
332

En el marc dels actes pel Dia Internacional en Contra de la Violència envers les Dones, el col·lectiu Dones Lleida ha ocupat el Casal municipal de la Dona per reclamar novament un centre públic que atengui les dones en situació de violència. Una de les membres, la Mercè, explica que “no se’ns ha tingut en compte en el procés que està treballant l’Ajuntament per posar en marxa aquest centre”. En aquest sentit, el regidor de Polítiques per al Dret de les Persones, Xavier Rodamilans, s’ha apropat al Casal per reunir-se amb el col·lectiu lleidatà i les ha informat sobre el nou plec de condicions del futur centre d’acollida, un plec que” segons el regidor “ja està en contractació” i “passarà pel ple de desembre per ser aprovat i licitat”. Rodamilans s’ha compromès a compartir part de la documentació del projecte amb el col·lectiu.

Una de les membres d’aquest col·lectiu, Dones Lleida, la Mercè, ha explicat que la reunió les ha satisfet pel fet “d’haver-se pogut trobar” amb el regidor, tot i que havien demanat que fos l’alcalde, Fèlix Larrosa. Després d’ocupar el Casal de la Dona, la Mercè ha explicat que “no hem pogut aportar res” al projecte en què treballa l’Ajuntament pel futur centre d’acollida de dones i infants en situació de violència.

El col·lectiu reclama que el centre hauria de ser públic però segons explica la Mercè, “sembla ser que serà de caire privat” i per això, “demanem que s’aturi, que ens deixin intervenir amb opinions i propostes” perquè volem ” vetllar perquè aquest centre sigui públic”.

El col·lectiu ha accedit a abandonar l’ocupació després que hagin acordat amb el regidor Rodamilans una reunió amb l’alcalde de Lleida, que serà aquest diumenge, 25 de Novembre, al mateix Casal de la Dona. A més, Dones Lleida ha reclamat que s’elabori un debat públic sobre el model de gestió del centre d’acollida en els propers mesos.

El regidor Rodamilans, per la seva banda, en referència a la insistència del col·lectiu perquè el centre sigui públic, apunta que l’important és que la “gestió sigui eficient” afegint que això “es pot fer des de l’àmbit públic o privat”, però “amb qualitat total” i ha aclarit que “l’opció que hem escollit és externalitzada, però amb qualitat 100”.

Rodamilans ha explicat que “els consta que hi ha dues entitats molt ben valorades i que reuneixen els requisits” per la gestió d’aquest centre d’acollida però que de moment són “confidencials”. El centre, segons el regidor, “no només s’ocuparà de l’àrea de Lleida sinó que també d’altres pobles de la demarcació”.

Un cop el projecte haig passat per la comissió de la regidoria de Serveis a les Persones, seguidament pel ple de desembre i s’aprovi i es liciti, el centre d’acollida per a dones en situació de violència i infants es podria posar en marxa a principis de l’any vinent, ha detallat el regidor.

FER UN COMENTARI