Nova edició del Concurs Periodístic Josep Pernau

La data límit de presentació dels treballs és el proper 12 de desembre de 2018

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, Rosa Maria Salmeron, i el President de la delegació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, han presentat avui una nova edició del Concurs Periodístic Josep Pernau, una iniciativa adreçada a l’alumnat dels centres educatius de Lleida, d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius que té l’objectiu de fomentar el coneixement de la premsa escrita entre els nois i noies, afavorir l’expressió escrita i donar l’oportunitat d’expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre aquells temes que els preocupa o els agrada, a més de fomentar una actitud reflexiva i crítica sobre determinats fets.

El concurs consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director -per a l’alumnat d’ESO- i articles d’opinió -per a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius- sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. La data límit de presentació dels treballs és el proper 12 de desembre de 2018.

La regidora d’Educació de la Paeria, Rosa Maria Salmeron, ha animat els joves de Lleida a descobrir el món periodístic a través d’aquest concurs i ha remarcat que “el concurs periodístic Josep Pernau no és només un certamen literari, sinó que va més enllà perquè serveix, d’una banda, per incentivar l’expressió escrita dels joves i, de l’altra, per ajudar a donar veu als joves i apropar-los al món periodístic”. “Com a organitzadors ens il·lusiona aquest projecte i hem de destacar la bona acceptació que té, any rere any, entre els centres educatius, professors i alumnes”, ha conclòs la responsable d’educació.

Per la seva banda, el president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, ha destacat l’alta qualitat dels treballs presentats en les darreres edicions i ha subratllat que “en una època en què la llibertat d’expressió sembla qüestionada, el concurs facilita que la societat s’expressi i participi en els mitjans de comunicació i aporti la seva visió sobre determinats fets”.

El certamen, que arriba enguany a la 13ena edició, és una activitat inclosa dins el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast” que organitza anualment l’àrea d’educació de la Paeria per als centres educatius de la ciutat.

El concurs periodístic Josep Pernau porta aquest nom en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda trajectòria en els mitjans de comunicació. En la passada edició del certamen es van presentar 295 treballs i van participar 10 centres educatius de la ciutat.

Categories i premis

S’estableixen tres categories, una pels alumnes de primer i segon d’ESO, una altra pels de segon i tercer i la tercera, pels de Batxillerat i cicles formatius. S’han establert com a premis per a cada categoria 1 tablet per als guanyadors i 3 reproductors MP4 per als tres primers finalistes.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc durant el mes de febrer de 2019 al Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida. El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic en l’acte de lliurament de premis.

En el decurs de l’acte de lliurament de premis, els tres alumnes guanyadors llegiran les cartes al director i l’article d’opinió premiats. Els treballs guanyadors i finalistes es publicaran als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a les diferents emissores de radio. Els treballs premiats quedaran en propietat de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, que en podrà fer la publicació que s’escaigui.

El jurat d’aquesta edició està format per diferents periodistes i professors de secundària de la ciutat i presidit pel president del Col·legi Oficial de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena.