Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Mireia Noguera guanya el Premi Visual Art 2019 amb ‘Nunca te dejé sola’

Avatar photo

En aquesta sisena edició, 10 candidats han optat als 10.000 euros amb què està consignat el premi

Mireia Noguera, en un moment de l’enregistrament de ‘Nunca te dejé sola’. Foto: @Mammut

Mireia Noguera ha estat la guanyadora del 6è Premi Visual Art, amb el projecte ‘Nunca te dejé sola’, un guardó que atorga l’Ajuntament de Lleida amb l’objectiu de contribuir a la producció d’un curtmetratge, de ficció o documental de producció independent, d’autors i productors novells radicats a Catalunya, que promoguin un cinema independent, emergent i de nous talents.

El projecte guanyador, protagonitzat per Clàudia Pons i Nora Navas en els seus principals papers, retrata un drama familiar en un univers de suspens, que es mou en el gènere fantàstic amb tocs onírics.

En l’àmbit narratiu, la mecànica de la història de ‘Nunca te dejé sola’ és pròpia d’un thriller psicològic, on el ‘flashback’ o joc de salts entre el present (món real) i el passat (mon oníric) és un dels elements narratius i visuals més importants.

El Premi Lleida Visual Art, que arriba aquest any a la seva sisena edició, s’ha anat adaptant a les necessitats del sector audiovisual de la ciutat, ja que després de les dues primeres, adreçades a les arts visuals, l’Ajuntament va decidir vincular-lo a la cinematografia i les arts audiovisuals, donada la demanda i volum de produccions que s’han anat gestionant els darrers anys.

El jurat del Visual Art 2019, format per Yolanda Olmos Ruiz, productora executiva i documentalista; Joan Ramon Armadàs Monclús, periosita i escriptor, i Montse Sanjuan Oriol, escriptor, ha escollit el treball de Mireia Noguera entre els deu projectes presentats a concurs, procedents de Barcelona (6), Lleida (3) i L’Hospitalet de Llobregat (1). El Premi Visual Art està dotat amb 10.000 euros.

La directora

Mireia Noguera, guanyadora de la sisena edició del premi Visual Art és nascuda a Sant Fruitós de Bages (1992). Des de petita la seva vida ha girat entorn del cinema i a contar històries. Quan li va tocar decidir els seus estudis, va optar per una carrera que l’acostés a complir el seu somni: ser directora de cinema. Amb aquest objectiu es va matricular en Comunicació Audiovisual en la Universitat de Barcelona. No obstant això, a diferència de què esperava, hi havia poques assignatures enfocades al cinema, per la qual cosa, en segon de carrera i sense abandonar-la, va decidir buscar-se la vida fora per a aprendre com es feia el cinema.

Va ser llavors quan es va creuar amb el director de cinema David Victori, qui va decidir convertir-la en el seu assistent personal, a canvi d’ensenyar-li l’ofici de dirigir. Des d’aquell moment, ja són 6 anys en què Mireia ha estat treballant en tots els seus projectes, alhora que en altres produccions espanyoles i internacionals com ‘Game of Thrones’, mentre es formava com a directora.

L’any 2015 va decidir cursar el màster en direcció cinematogràfica a l’Escola de Cinema Bande à Part (Barcelona), on va realitzar el seu primer curtmetratge professional ‘Centrifugat’ (2017), actualment en ruta per festivals a escala nacional i internacional. Amb aquesta realització ha guanyat el premi a Millor Curtmetratge en el Festival de Terror de Molins de Rei (2017) i Millor Direcció Novell al Festival Tallin (2018), entre d’altres, i ha competit en la secció oficial d’importants festivals com Brussels Short Film Festival, Cinelebú, MotelX, FICH, Festival de Madrid FCM-PNR, Abertoir Horror Festival, Bogoshorts, i el Festival Internacional de cinema Independent d’Elx. També forma part del catàleg de ‘Cortoespaña 2018’.

La productora

Mireia Noguera ha tirat endavant el seu projecte amb Mammut, la productora espanyola responsable de curtmetratges com ‘Sushi’ (2017), de Roberto Martín, guanyador del premi a millor projecte en la Setmana del Cinema de Medina del Campo amb el suport de Movistar +. A més, acaben de finalitzar ‘Ráfagas de vida salvaje’, curtmetratge escrit i dirigit per Jorge Cantos, amb la participació de l’ICAA i estrenat en la 21a Setmana del curtmetratge de la Comunitat de Madrid, guanyador del premi a Millor Curtmetratge 2019 i part del prestigiós catàleg de ‘Madrid en Corto’.

Dins del camp de la producció executiva, Mamut és responsable de curtmetratges amb nodrit recorregut en festivals, alguns d’ells amb importants seleccions com ‘Morirán en el espacio’ (2014), de Javier Chillón, guanyador a Sitges 2015, Secció Oficial, o ‘Cachorro’ (2016), de Jesús Rivera, guanyador de la Mención especial del Jurado al Festival de Màlaga de 2017.

Actualment, Mammut té en ple desenvolupament ‘Los García’, llargmetratge documental escrit i dirigit per Paco Nicolás, projecte seleccionat pel fòrum de coproducció Nisi-Massa del Festival de Cannes de 2018.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nou dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Cervià de les Garrigues

Notícia següent

Un premi del ‘Cuponazo’ de l’ONCE deixa 9 milions d’euros a Gavà

Notícies relacionades