Miquel Pueyo visita l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol

L’alcalde, Miquel Pueyo, acompanyat de la directora del centre, Marta Pallarés, ha conegut les instal·lacions del centre i s’ha interessat per la formació que s’imparteix i el seu funcionament

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol per conèixer la formació que s’imparteix, reglada i no reglada, així com el funcionament i l’orientació que es fa a aquesta oferta formativa. Pueyo, acompanyat de la regidora d’Educació, Sandra Castro, i de la directora del centre, Marta Pallarés, ha conegut les instal·lacions de l’equipament i ha interactuat amb l’alumnat i professorat per saber la matèria que estaven treballant.

L’oferta formativa del centre és única a la ciutat i a la seva àrea d’influència. D’una banda, hi ha la formació reglada de grau superior en diversos ensenyaments artístics amb cicles Formatius de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny, amb dues famílies: la Comunicació Gràfica i Audiovisual (gràfica publicitària, il·lustració, fotografia professional i animació) i la del Disseny d’Interiors (projectes i direcció d’obres de decoració i arquitectura efímera). De l’altra, la formació adreçada a la ciutadania a través de “tallers oberts”, de dibuix artístic, fotografia, joieria, gravat, estampació tèxtil, etc. En total, aplega uns 450 alumnes.

L’EAM Leandre Cristòfol s’orienta cap a l’alumne, fet que permet un seguiment tutorial personalitzat. L’estudiant pot aproximar-se a situacions reals del món laboral i té una relació amb empreses del sector i col·legis professionals per millorar l’aprenentatge. La ubicació de l’escola, al Centre Històric de la ciutat, permet una estreta vinculació amb el seu entorn i una proximitat física a diversos punts culturals estratègics, com el Centre d’Art La Panera o el Museu d’Art Jaume Morera, amb els quals també estableix connexions i col·laboracions.