Miquel Pueyo fa un balanç altament positiu de les Festes de la Tardor 2019

El regidor de Festes, Ignasi Amor, anuncia que hi ha la voluntat de programar més activitats de dia en noves edicions

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet un balanç altament positiu de les Festes de la Tardor 2019, que finalitzen aquesta nit amb el tradicional Castell de Focs. El paer en cap ha assenyalat que l’èxit aconseguit “no és només fruit de l’estructura organitzativa, ja que han intervingut altres factors com el bon temps, que ha permès una elevada participació, i que no s’ha comptabilitzat cap incident, malgrat la gran quantitat d’actes programats”.

Miquel Pueyo, que ha realitzat aquest balanç abans de finalitzar les Festes de la Tardor amb el Castell de Focs, ha volgut agrair especialment la tasca i dedicació dels membres de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana. “S’ha demostrat que els lleidatans tenen ganes de passar-s’ho bé, la qual cosa es demostra que s’ha trencat la tendència que hi havia a marxar de Lleida per la Festa Major. Per tot això em sento satisfet no només com alcalde sinó com a lleidatà”, ha dit.

Per la seva part, el regidor de Festes, Ignasi Amor, ha volgut destacar la nombrosa participació de lleidatans i lleidatanes en els actes programats aquesta Festa Major. “Segons dades de la Guàrdia Urbana, un 40% de ciutadans han sortit al carrer a gaudir de la festa, la qual cosa permet afirmar que la temptació de fugir de la ciutat, per aprofitar un llarg cap de setmana amb altres propostes lúdiques, va minvant. Els lleidatans volen gaudir cada vegada més de la seva festa gran”, ha dit.

Una de les novetats positives de les Festes de Tardor ha estat la descentralització dels actes, en especial l’escenari de les revetlles, que s’han desplaçat a l’avinguda Rovira Roure amb una excel·lent acollida, amb una assistència de 12.000 persones. Part d’aquest èxit té a veure amb la modificació de l’horari d’aquestes, què, en avançar l’hora d’inici i acabament, ha permès nodrir els espectacles musicals d’un públic més familiar i participatiu. En aquest sentit, el regidor Ignasi Amor ha anunciat que de cara a noves edicions, la tendència serà programar més activitats de dia, perquè puguin ser més participatives.

Per altra part, la Plaça del Dipòsit ha tornat a ser escenari de concerts de formacions musicals de Lleida tant diumenge a la nit, com dilluns al vespre.

En el capítol d’agraïments, cal valorar positivament la implicació de les diferents entitats de la ciutat, en especial les de cultura popular, que constitueixen l’esperit de la festa. Actes com Anem de Festa, la Lectura del Pregó i el Seguici han tornat a ser dels més nombrosos i participatius, omplint places i carrers d’un públic eminentment familiar.

També cal assenyalar pel seu èxit d’assistència els diversos actes programats a les places i carrers. La Gran Nit del Foc, amb els correfocs infantil i d’adults, han estat seguits per un públic nombrós i implicat; la Diada Castellera, amb tres colles de primer nivell, ha permès contemplar castells de gama alta a la plaça Paeria; mentre que la cantada d’havaneres, amb uns convidats de luxe com és el grup Port Bo, i els festivals de dansa han empetitit cada vegada la plaça Sant Joan, quelcom semblant al que ha succeït amb les diferents ballades de sardanes.

L’alcalde i el regidor de Festes han fet aquestes declaracions poc abans d’iniciar-se el Castell de Focs, amb el qual s’ha clos la programació d’actes de les Festes de la Tardor 2019, que en el darrer dia han tingut una matinal dedicada a un públic més infantil a la plaça Sant Joan amb les acrobàcies de Tic Toc de Trapetelando i el Darsincant de Sac Espectacles.

La tarda ha estat per un públic més adult amb les actuacions de Virtuts Homòlogues i Food4Soul, a la plaça del Dipòsit; el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Girasol, a la plaça Sant Joan, i la ballada de sardanes, amenitzada per la Cobla Tàrrega, a la plaça Paeria.

La traca final l’ha posada la pirotècnia Peñarroja, que ha omplert el cel de Lleida de llum i colors amb el tradicional Castell de Focs.