Un miler d’alumnes i professors participen en l’activitat ‘Puja a l’autobús’ de Lleida

Té com a objectiu donar a conèixer i fomentar el transport públic entre els escolars

952 alumnes i professors de 25 escoles de la ciutat han participat en el projecte “Puja’t a l’autobús”, organitzat per Autobusos de Lleida – Grup Moventis, amb la col·laboració del Servei d’Educació de la Paeria. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer i fomentar l’ús del transport públic.

L’activitat, iniciada a l’octubre i destinada a alumnes de 3r de Primària, consisteix en una visita guiada en autobús on es recorren els diferents indrets de la ciutat i les cotxeres. Al llarg del recorregut, un tècnic d’Autobusos de Lleida explica als alumnes el funcionament de l’autobús, així com les normes cíviques en la utilització del transport públic.

Els escolars participants encara poden presentar-se al concurs de redaccions “Puja a l’autobús”, que consisteix a escriure una història inventada a partir de la visita realitzada amb l’autobús. La data límit per a entregar-les finalitza el pròxim 4 de maig i l’acte de lliurament dels premis es realitzarà a principis del mes de juny.

Aquesta és una de les propostes més demandades pel professorat de Primària i està inclosa en el programa municipal “Educació a l’abast”, que agrupa el conjunt d’activitats que s’ofereixen als centres educatius de la ciutat.