Més de 1.500 persones es mobilitzen a Lleida contra el càncer de mama malgrat la pluja

La jornada s’ha desenvolupat sobre un recorregut de 10 kilòmetres, que s’ha iniciat a la passarel·la dels Camps Elisis i ha arribat fins a l’ermita de Grenyana, abans de tornar al lloc de sortida

Més de 1.500 persones s’han mobilitzat aquest matí a la ciutat de Lleida per participar en la setena edició de la caminada popular ‘AECC en Marxa’, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

La pluja no ha atemorit els lleidatans que han acudit en massa fins a la passarel·la de la canalització del riu, a l’altura dels Camps Elisis, des d’on s’ha donat la sortida a una ruta a peu de 10 km, que ha arribat fins a l’ermita de Grenyana, per després retornar al punt d’origen.

Els tinents d’alcalde Jordina Freixenet i Paco Cerdà, així com els regidors Sandra Castro i Ignasi Amor, han estat els membres del Govern municipal que s’han sumat a aquesta iniciativa, la qual ha esdevingut enguany l’edició més sostenible.

Aquest any s’ha volgut conscienciar els participants de la importància a tenir cura amb el medi ambient, reduint considerablement els envasos, majoritàriament de plàstic, que pot arribar a generar aquesta activitat. En aquest sentit, AECC Lleida no ha repartit gots i prèviament ha demanat a tots els inscrits en la caminada que portessin el seu got de casa, per tal de no generar residus d’un sol ús.

AECC en Marxa de Lleida ha volgut generar només residus compostables al seu únic avituallament, a l’ermita de Grenyana. La caminada, on tots els beneficis van a parar a la lluita contra el càncer de mama, també ha pretès conscienciar als seus participants sobre la importància de cuidar de la salut, convidant a passar un matí actiu i a gaudir d’un avituallament baix en sucres.

Els participants que s’han inscrit a la caminada han rebut una bossa obsequi amb una ampolleta d’oli verge extra i una samarreta de cotó.

AECC en Marxa és un projecte que també es trasllada arreu del territori. Enguany, s’han incorporat dues poblacions, Torrebesses (27 de setembre) i Balaguer (6 d’octubre), totes dues amb un gran èxit de participants, 131 i 475, respectivament. Alcarràs també es va sumar el passat 6 d’octubre amb la seva V caminada AECC en Marxa, i ahir ho va fer El Pont de Suert. Coincidint amb la caminada de Lleida, avui també se n’han celebrat a Tremp, Vielha i la Pobla de Segur. El pròxim diumenge està previst que es faci a Cervera.

Actualment, el càncer de mama es manté en segon lloc en incidència a Espanya amb 33.307 caos nous el 2019. A Lleida, concretament, enguany hi ha hagut 294 casos nous, 3 més que el 2018. També el 2019, hi ha hagut un total de 68 morts per càncer de mama. Aquesta xifra es manté igual que l’any anterior.