Mercolleida aprova els comptes anuals amb un superàvit de 32.802 euros

Està previst que el 15 de juliol acabin les obres de reforma i ampliació de l’edifici

La Junta General Ordinària d’Accionistes de Mercolleida s’ha reunit aquest dijous per analitzar i aprovar els comptes anuals i l’informe de gestió de l’exercici de 2017, amb un resultat positiu de 32.802 euros. El paer en cap i president de Mercolleida, Àngel Ros, ha destacat el superàvit que torna a registrar la llotja agropecuària. Ros ha explicat que els ingressos han estat de 675.715 euros que provenen bàsicament de l’arrendament de les oficines de l’edifici i de les quotes que paguen els usuaris per rebre la informació sobre els mercats agrícoles i ramaders que genera l’entitat. El 63% del volum de negoci correspon a les quotes dels usuaris de Mercolleida i el 37%, del lloguer d’oficines, un percentatge que l’any que ve s’estima que pugi amb les obres que s’han fet a l’edifici. Pel que fa a les despeses totals, aquestes han estat de 642.913 euros.

L’alcalde ha indicat que les obres de reforma i ampliació de l’edifici es preveu que acabin el 15 de juliol, permetent incrementar l’espai de l’entitat i guanyat en confortabilitat i en accessibilitat. També ha exposat la transformació digital de l’ens, que inclou una nova pàgina web i una aplicació mòbil, en català, castellà i anglès. Ros ha remarcat que la modificació estatutària que s’ha fet per adaptar-se a la legislació administrativa electrònica i de transparència.

El Conseller Delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha assegurat que cada any Mercolleida incrementa el seu prestigi com a llotja de referència, en especial en el mercat del porcí, de referència estatal i europea, i la professionalitat que ofereix als diferents sectors. Ollé ha desglossat el comportament dels mercats agrícola i ramader. Sobre el sector del cereal i farratges ha dit que és un mercat que funciona, amb bona participació de les principals empreses del sector i que la setmana passada es va reunir per fixar un preu de referència de l’ordi. No s’han registrat especials dificultats en l’àmbit de la fruita de llavor, pera i poma. La fruita de pinyol comença ara, com l’any passat, s’espera col·laborar amb el Departament d’Agricultura perquè passi informació sobre les vendes de centrals i des de Mercolleida poder oferir el preu que el pagès podria liquidar.

Pel que fa a l’àmbit ramader, el mercat del porc funciona bé. S’han fet tres juntes de govern i hi ha 18 cèntims de diferència de preu respecte l’any passat, el que significa que hi ha més dificultats per negociar. Sobre el boví, Ollé ha informat als membres de la Junta sobre l’aprovació del conveni presentat per la Llotja Agropecuària a Provacuno, l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya, a través del qual s’elaboraran informes mensuals sobre la situació del sector boví. I, finalment, de l’ovi i el conill, mercats més petits, s’està igual que els últims temps.

El tinent d’alcalde Rafael Peris ha assistit a la junta de Mercolleida, així com el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, entre altres membres de la junta.