Max Experience promou hàbits saludables entre 3.450 joves de la ciutat

El projecte, de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, ha finalitzat amb la representació divendres dels espectacles “Max i Maxi” i “Max in love” per a les famílies

L’Ajuntament de Lleida ha desenvolupat un any més els projectes “Max i Maxi” i “Max in love”, que tenen per objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre. Aquest divendres es va representar l’espectacle teatral “Max Experience”, al Teatre Municipal de l’Escorxador, que inclou les dues obres, en sessió contínua. La representació, que va cloure la temporada, es va adreçar a les famílies perquè poguessin gaudir-ne acompanyats dels adolescents.

Durant el curs escolar s’han realitzat 7 representacions de cada obra. 3.450 joves, de 3r i 4r d’ESO, de 23 centres de secundària de Lleida, han vist els espectacles. La visualització de les obres amb les famílies facilita que després s’obri un diàleg intergeneracional per reflexionar sobre els temes exposats a sobre l’escenari, com són les drogues. l’afectivitat, la sexualitat, el grup d’iguals o les normes i límits familiars.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones impulsa aquests projectes educatius perquè educadors/es puguin parlar sobre les temàtiques tractades a les obres, amb el suport d’una guia didàctica i l’assessorament dels tècnics municipals.

Els espectacles teatrals “Max i Maxi” i “Max in love” estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. L’edat dels joves actors i actrius, també de l’Aula, va dels 13 als 18 anys, fet que provoca la immediata identificació del públic adolescent amb allò que està passant damunt de l’escenari i motiva pel diàleg posterior.

“Max a escena” planteja situacions típiques de la vida dels i les adolescents per motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per a ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes.

“Max in love” l’hi dona continuïtat i tracta aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat i la sexualitat, els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. El tema s’enfoca des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.