Marea Lila convoca “vaga feminista” a Lleida per al 8 de març

La convocatòria comptarà amb diferents activitats, accions reivindicatives contra la bretxa salarial, la violència de gènere i a favor la igualtat i amb una manifestació que sortirà a les 18.00 hores de Ricard Vinyes i finalitzarà a la plaça Sant Joan

La plataforma Marea Lila a Lleida convoca una “vaga feminista” per al proper 8 de març sumant-se a la ja citada arreu de l’Estat i Catalunya. La portaveu de l’agrupació, Maria Alloza, explica que la vaga comptarà amb diverses activitats a la plaça Sant Joan i diferents accions reivindicatives, tot i que aquestes encara estan per concretar. La convocatòria també inclou una manifestació que s’iniciarà el mateix dia a les 18h a la plaça Ricard Vinyes, que transitarà la Rambla Aragó, el carrer Sant Antoni i finalitzarà a la plaça Sant Joan. Allí tindrà lloc la lectura d’un manifest i les actuacions de grups musicals com Mari Popes.

Des de la plataforma expliquen que la vaga es convoca per donar visibilitat de diferents reivindicacions, com ara la “bretxa salarial, la igualtat i contra la violència de gènere”. Els col·lectius que formen Marea Lila donen suport en consens a aquesta vaga i fan una crida a que els i les assistents a la manifestació portin un element de color lila. A nivell d’aturades, alguns sindicats han convocat vaga general mentre que altres les faran de dues hores. També recorden que el dijous 22 de febrer tindrà lloc el comitè de la vaga, on esperen concretar totes les qüestions pendents de confirmar vers la convocatòria.