L’Orfeó Lleidatà posa en marxa un projecte sociocultural per revitalitzar el Centre Històric

Avatar photo

Les iniciatives volen contribuir a la revitalització del barri, posant en valor els usos de la cultura com a eina d'integració i de cohesió social

La Fundació Orfeó Lleidatà ha donat un nou impuls al projecte sociocultural al Centre Històric de Lleida, després de la incorporació de quatre entitats ubicades al barri com són la Coral Shalom, l’Escola de música del Sícoris Club, el Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent, un fet que demostra el compromís de les entitats en la revitalització del Centre Històric, tot posant en valor els usos de la cultura com a eina d’integració i de cohesió social. D’aquesta manera, la suma d’esforços de les cinc entitats permet doblar el nombre d’activitats que es porten a terme (que passen de 3 a 7) i de participants (de 50 a 120) amb nous tallers de cant coral, percussió, i també d’arts plàstiques (gravat i caricatures), que es desenvoluparan fins al mes de juny, segons han donat a conèixer aquest dilluns. Aquestes activitats se sumen a les que es venen desenvolupant des del mes d’octubre a la seu de l’Orfeó Lleidatà i en altres espais del barri i que han permès la creació de corals i grups de batucada adreçats a infants, joves i adults, i també a persones en risc d’exclusió social.

Les activitats del projecte sociocultural al Centre Històric es desenvoluparan fins al juny del 2017, tot i que la intenció és donar-hi continuïtat per tal de consolidar una oferta estable d’activitats culturals inclusives adreçades a persones i col·lectius vulnerables. El projecte es realitza gràcies al suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i hi col·labora l’Ajuntament de Lleida, l’Escola Pràctiques I, l’Escola Cervantes, l’Associació Prosec, l’Alberg Municipal, la Ciberaula Centre Històric, la Fundació Jericó, la Fundació Arrels Sant Ignasi i l’Associació Agrupa’t

Més activitats de cant coral, percussió i d’arts plàstiques
L’Escola Pràctiques I s’incorpora al projecte acollint una activitat de percussió adreçada a alumnes de 3r de primària que realitza l’Escola Sícoris Club. A l’Escola Cervantes, a l’activitat de cant coral adreçada a nens d’entre 8 i 10 anys que porta a terme l’Orfeó Lleidatà, se n’ha afegit una altra amb la col·laboració de la Coral Shalom, adreçada a nens de 6 a 8 anys. Les dues escoles són centres d’atenció educativa preferent pel fet de tenir alumnat amb dificultats en un entorn desafavorit econòmicament i socialment.

Després de la bona experiència del grup de batucada per a adults creat amb persones vinculades amb l’alberg municipal, la Fundació Orfeó Lleidatà impulsa nous tallers de batucada aquest nou curs. Hi participen una vintena de persones usuàries dels serveis que presta l’alberg i el Centre de dia de la Fundació Arrels, amb l’objectiu de poder participar en diferents actes festius del Centre Històric. Recentment la batucada va participar en la rua de Carnestoltes del Centre Històric al capdavant de la comitiva.

Altrament, la Fundació Orfeó Lleidatà ha treballat conjuntament amb l’associació PROSEC-Promotora Social, entitat social dedicada a les persones i famílies en situació vulnerable del barri, per crear una coral d’adults del Centre Històric durant l’any 2016 i que es va estrenar al juny amb un concert a l’Espai Orfeó. Al setembre es va reprendre la iniciativa i el projecte de la coral d’adults del barri es consolida amb una vintena de persones que setmanalment assisteixen a les classes de cant coral a la seu de l’Orfeó Lleidatà sota el mestratge d’Anna Gascón.

Durant el mes de març també es realitzarà un taller de gravat a càrrec del Cercle de Belles Arts, que impartirà l’artista Divina Drudis en quatre sessions. D’altra banda, també es realitzarà un taller de caricatures a càrrec d’Arts de Ponent amb l’artista Rafa Borlänsa.

Culminació dels tallers en diferents mostres, concerts i festes del barri
Durant aquesta primavera tindran lloc les diferents mostres de les activitats desenvolupades als tallers. D’una banda hi haurà concerts a l’Espai Orfeó de les diferents corals participants: les dues corals de l’Escola Cervantes i la Coral d’adults del Centre Històric. Així mateix, la batucada d’adults del Centre Històric participarà a la Batalla de les flors de les Festa Major de maig. El taller de percussió de l’Escola Pràctiques I també realitzarà la seva mostra a l’Espai Orfeó. D’altra banda, el resultat sortint dels tallers de caricatures i de gravat es mostrarà a través de dues exposicions que s’instal·laran al vestíbul de l’Espai Orfeó.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Aeroport de Reus continua creixent durant el mes de febrer del 2017

Notícia següent

L’organització dels CSIT World Sports Games 2019 ja és una realitat

Notícies relacionades