L’opció d’una “Llista Unitària Republicana” a la Paeria guanya força, segons una enquesta de Despertem Lleida

Un 52% dels 1608 vots totals que la plataforma veïnal ha aplegat a Twitter apostarien per una coalició sobiranista de cara a les eleccions municipals del 2019

La plataforma veïnal Despertem Lleida plantejava el passat 7 d’agost una enquesta a través de la xarxa social Twitter sobre “Quin alcalde, partit o moviment ciutadà voldries veure al govern de l’Ajuntament de Lleida a les eleccions municipals al 2019?”. Una setmana després, el 14 d’agost, l’enquesta finalitza amb un total de 1608 vots, dels quals uns 836, un 52%, aposten com a primera opció per la formació d’una Llista Unitària Republicana al govern de la Paeria de cara als comicis locals de l’any vinent.

En aquest cas, la plataforma només oferia com a opcions a les forces independentistes de la ciutat, explicant que més endavant plantejarien la mateixa qüestió encarades a d’altres formacions polítiques. Tot i així, encara queden mesos per les eleccions municipals i els escenaris i la intenció de vot són canviants. En aquest sentit, des de Despertem Lleida no entren a valorar els resultats al·ludint a l’essència “veïnal i transversal” de la plataforma, tot i que confien en que aquestes forces polítiques “estiguin a l’alçada del que la gent demana i escoltar el que la ciutadania vol aportar a aquesta ciutat”.

A banda de la més votada, la de formar una Llista Unitària Republicana, l’enquesta plantejava 3 possibles opcions més corresponents a formacions catalanes independentistes, deixant les votacions qualificades de la següent manera:

1 – La Crida per Lleida-CUP, sense alcaldable definit/da, amb un 29% dels vots

2 – Miquel Pueyo, d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb un 10% dels vots

3 – Toni Postius, del PDeCAT, amb un 9% del vots

La participació a l’enquesta ja està tancada, però els resultats d’aquesta es troba disponible en aquest enllaç. La plataforma també fa públic l’informe que genera la pròpia xarxa social referent a la publicació.

Informe de Twitter sobre l’enquesta de Despertem Lleida