LleidaJove presenta la nova programació fins al mes de maig

La nova edició de l’agenda, que coordina LleidaJove, el Departament de Joventut de la Paeria, incorpora activitats per persones d’entre 13 i 30 anys

LleidaJove, el Departament de Joventut de l’Ajuntament, presenta la nova programació de lleure adreçada als joves de la ciutat. L’Agenda Jove, planificada fins al maig, inclou activitats d’àmbits molt diversos, com la cuina, la creació, l’esport, etc. per a persones d’edats compreses entre els 13 i els 30 anys. Entre les novetats, hi ha el cicle de concerts de joves cantautores Bucs en femení, amb cinc actuacions que tenen lloc els divendres, a les 21, amb entrada gratuïta, als Bucs d’Assaig El Mercat, a La Bordeta.

Els Clubs Joves proposen diverses cites als centres cívics on gaudir d’una bona estona. Una de les activitats que faran el 15 i el 22 de febrer és “Puja la ràdio, resintonitza”, que consistirà en escoltar cançons i interpretar els missatges que amaguen les lletres. Es farà als Clubs Joves del Secà i de Magraners, amb la col·laboració de l’Associació Lika.

Una altra nova acció és l’equip format per participar a la Cursa de Bombers de Lleida. La Palma Running Team es troba els dimarts, fins al 9 d’abril, a les 16.15 h, per preparar-se per a la cita esportiva.

També hi ha el Mercat de les Idees, que cada any reuneix joves artistes i artesans de la ciutat; la mostra d’audiovisuals Palma Produccions, un esdeveniment anual on es presenten curtmetratges realitzats per joves amb suport professional, així com el 5è Concurs de Dansa Urbana Amateur, fixat pel 10 de maig.

Quant a sortides, destaquen la ruta senderista a la zona del Barranc del Bosc i Roca Regina i la 4a edició del Gargar, el festival de murals i art urbà de Penelles.

L’oferta lúdica per a adolescents, noies i nois de 13 a 18 anys, passa per activitats com +Divendres (tallers, sortides i activitats diverses els divendres a la tarda), Xefs Joves (tallers de cuina) o les propostes especials per a la Setmana Santa (Rol i orientació, Pack aventura, Cuina, i Iniciació al Rubik).

A banda de la programació proposada per LleidaJove, l’Agenda comprèn activitats organitzades per associacions juvenils i altres col·lectius, així com un apartat dedicat a propostes de professionals del coworking La Casa de Fusta, que estan centrades en la emprenedoria i la creativitat.

L’Agenda Jove (document adjunt) es pot consultar al web http://lleidajove.paeria.cat. Per inscriure’s a les activitats o sol·licitar informació, les persones interessades poden adreçar-se a LleidaJove – la Palma presencialment o a través del telèfon 973 700 666, els matins de dilluns a divendres de 10 a 13:30h i les tardes de dilluns a dijous de 16:30 a 20h.

Una de les línies principals del Departament de Joventut és la d’oferir possibilitats de lleure per a adolescents i joves perquè puguin gaudir d’espais on tenir experiències, gaudir d’autonomia personal, passar temps amb iguals i, indirectament, treballar uns hàbits, habilitats i estils de vida saludables. L’Agenda Jove reuneix aquesta oferta, amb activitats del propi departament, de les entitats juvenils i d’iniciatives que es posen en marxa a proposta dels joves. A més, afegeix l’oferta d’accions de La Casa de Fusta.

Lleida Jove ha estrenat imatge amb motiu del 10è aniversari de Palma – Centre de Recursos Juvenils