Lleida recorda les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar en el seu 81è aniversari

Durant l'acte commemoratiu, que ha comptat amb la presència de cinc dels supervivents i dels familiars de les víctimes, han tingut lloc diverses lectures, música i la tradicional ofrena floral davant l'escultura 'Memòria, Dignitat i Vida'

Cinc dels supervivents del bombardeig del Liceu Escolar, en l'homenatge que s'ha fet a Lleida - Foto Miquel de Santiago

Avui es compleixen 81 anys des que les forces franquistes bombardegessin el Liceu Escolar de Lleida, en el qual van morir 48 alumnes i diversos professors. Com cada any, Lleida he recordat els tràgics fets amb un acte commemoratiu davant l’escultura ‘Memòria, Dignitat i Vida’, situat on hi havia el Liceu, a l’avinguda de Blondel, i ha comptat amb la presència cinc supervivents i amb els familiars de les víctimes. Aquest acte ha aplegat a representants dels diferents grups de la Paeria i a ciutadania en general, els quals han pogut escoltar les lectures de dos alumnes d’ESO de l’Institut Ronda, guanyadors de la darrera edició del premi Josep Pernau de periodisme.

Per la seva part, el paer en cap, Fèlix Larrosa, considera “desagradable” el record d’un dels episodis més tràgics viscuts a la capital del Segrià, el qual “va comportar la cruesa d’un conflicte bèl·lic fa 81 anys”. Tot i així, afegeix que aquest “és un acte de memòria històrica, que fem amb orgull de ciutat i de societat valenta que vol mirar al futur”. En aquest sentit, Larrosa considera que Lleida “ha de ser la ciutat del diàleg, dels valors i de la pau”.

Les interpretacions musicals de “El cant dels ocells” i de l’“Himne de l’alegria”, a càrrec de la coral de persones jubilades del Curs dels Itineraris Musicals de la Universitat de Lleida, han posat punt i final a l’acte commemoratiu.