Lleida mostra la seva solidaritat amb les persones migrades i refugiades

Àngel Ros, ha participat en el 1r Cercle del Silenci, impulsat per CODIAR Lleida, amb l’encesa d’espelmes i la lectura d’un manifest que ha denunciat la vulneració de drets d’aquest col·lectiu

0
433

Lleida ha mostrat aquest vespre la seva solidaritat amb les persones migrades i refugiades en el 1r Cercle del Silenci a la plaça de la Paeria. El paer en cap, Àngel Ros, amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha participat en aquesta iniciativa, que ha consistit en l’encesa d’espelmes, la lectura d’un manifest, un minut de silenci i un photocall final. L’acte, que s’ha fet en el Dia Mundial del Refugiat, s’ha fet en 165 països i té com a lema “Compartint el viatge”.

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha assistit a l’acte, així com també els regidors M. Carme Culleré, José María Córdoba, Carles Vega, Josep M. Baiget, Núria Marín, Joan Vilella i Carlos González.

El manifest ha posat en relleu quatre accions fonamentals en els quals s’ha de basar l’actuació vers les persones migrades i refugiades: acollir, protegir, promoure i integrar. Els cercles de silenci simbolitzen un gest pacífic per denunciar la vulneració dels drets de les persones immigrants i per ajudar a prendre consciència sobre aquesta situació arreu del món.

La iniciativa ha estat impulsada per CODIAR Lleida, Comissió Diocesana d’Acollida a Refugiats, per recordar la situació que viuen les persones forçades a deixar casa seva. Avui s’ha fet el primer cercle i els dies 19 d’octubre, 16 de novembre i 14 de desembre es repetiran les trobades, de les 20 h a les 21 h, per recordar les persones refugiades i migrants.

FER UN COMENTARI