Lleida inicia la primera fase de la remodelació i millora de l’accessibilitat del carrer Anselm Clavé

L’actuació contempla l’ampliació de la vorera, la implantació del carril bicicleta i la plantació d’arbrat amb l’objectiu de dotar el vial d’un espai més còmode i confortable per a tots els veïns i veïnes

L’Ajuntament de Lleida inicia la propera setmana la primera fase de les obres de remodelació i millora de l’accessibilitat del carrer Anselm Clavé, que formen part del Pla de Barris Portal de Magdalena-Noguerola, amb l’objectiu de remodelar la secció transversal de l’esmentat vial i dotar-lo d’un espai més còmode per a tots els usuaris.

L’àmbit d’actuació abasta tot el carrer Anselm Clavé, que va des del carrer Sant Ruf fins a la plaça Ramon Berenguer IV, amb una longitud total de 300 metres. Les obres contemplen l’ampliació de la vorera dreta del vial -en sentit cap al riu-, que actualment només compta amb uns dos metres d’amplada, així com habilitar carril bicicleta en tot aquest tram. El projecte també inclou la renovació dels serveis públics bàsics, especialment les xarxes d’aigua, clavegueram i enllumenat públic, així com la plantació d’arbrat amb la corresponent xarxa de reg.

Anselm Clavé passarà, doncs, de tenir una calçada de dos carrils a un sol carril, mantenint el sentit únic cap a la Rambla. Aquesta reducció d’espais pels vehicles es compensarà ampliant les voreres i amb un carril bici unidireccional, per tal de millorar l’accessibilitat i donar un espai més còmode per a tots els usuaris, promovent els mitjans de transport més sostenibles. Es mantindrà l’espai d’aparcament en filera al costat esquerre del carrer (en sentit cap al riu). L’actuació també permetrà renovar el paviment, que ara es troba força malmès, en especial en el tram entre Sant Ruf i Comtes d’Urgell. En aquesta primera fase només s’actuarà en el costat dret del carrer, deixant la resta per la segona fase.

Els treballs de millora van a càrrec de l’empresa Biosca per un import de 274.931,05 euros, als quals s’han d’afegir 36.290,65 euros de la renovació de la xarxa d’aigua potable. Les obres s’allargaran uns cinc mesos aproximadament.

L’actuació està vinculada a la reordenació de tot el sector de Rambla Ferran-Estació, amb l’objectiu de pacificar el trànsit, desviant el trànsit de vehicles cap a Príncep de Viana i avinguda del Segre, i donar un major protagonisme als vianants i altres mitjans de transport sostenibles, com la bicicleta.